Cum se efectueaza tratamentul bolnavilor de epilepsie?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, bolnavi, epilepsie, experti, medici, nopti, Tratament

In cazul bolnavilor de epilepsie, expertii sustin ca tratamentul medicamentos are scopul de a diminua aparitia crizelor epileptice, insa acesta poate determina si disparitia acestora.

Potrivit medicilor, terapia in cazul crizelor epileptice este una specifica. Specialistii sustin ca in conditiile unui tratament corect ales, circa 30% dintre acesti bolnavi pot sa nu mai faca crize sau sa aiba parte de ele foarte rar.

Tratament pentru epilepsie

Tratament pentru epilepsie

Bolnavii au in acest fel sansa sa desfasoare o viata normala, insa trebuie sa tina cont de cateva recomandari venite din partea medicilor. In primul rand, expertii sunt de parere ca in tratarea acestei afectiuni trebuie sa se realizeze o evaluare corecta a cauzelor, a factorilor care favorizeaza boala si a tipului de criza.

Aceasta evaluare trebuie neparat realizata de un medic cu experienta in domeniul epilepsiei deoarece investigatiile pot sa fie extrem de complexe.

Medicul este cel care opteaza pentru un tip de tratament sau altul, mai ales din cauza ca nu toate medicamentele antiepileptice sunt potrivite pentru toate tipurile de crize, spun specialistii.

Bolnavul de epilepsie nu trebuie sa piarda noptile

Conform opiniei expertilor, nu este indeajuns ca pacientul care sufera de aceasta afectiune sa faca tratamentul medicamentos, acesta trebuie sa respecte un anumit regim de viata, nu trebuie sa piarda noptile, mai ales ca orele de somn din timpul noptii sunt obligatorii.

Medicii sustin ca o noapte nedormita poate declansa o criza epileptica. In plus, pacientul nu are voie sa consume bauturi alcoolice si nu trebuie sa sara peste mese, deoarece hipoglicemia poate precipita crizele. Conform medicilor, a alta varianta de a efectua un tratament pentru epilepsie este cea reprezentata de interventia neurochirurgicala, prin care focarul epileptogen trebuie excizat.

In tara noastra, din pacate, se poate interveni neurochirurgical numai partial, deoarece dotarea tehnica necesara dintr-o clinica de specialitate necesita fonduri consistente.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum se efectueaza tratamentul bolnavilor de epilepsie?

Lasă un răspuns