Prescrierea eronata de antibiotice0 Comments

Publicat in:
Etichete: antibiotice, eronat, interval, medici, prescriere, SUA

In clipa cand ajung in situatia sa completeze o reteta, medicii americani prescriu cele mai puternice antibiotice in peste 60% din cazuri, gresind fundamental fata de pacient. Conform datelor unui studiu publicat in Journal of Antimicrobial Chemotherapy, medicii din ambulatoriu sau clinici au prescris antibiotice cu spectru larg in 61% dintre cazurile de infectie, informeaza portalul News Max Health, citat de BBC.

Prescriere antibiotice

Prescriere antibiotice

Cercetarea a fost derulata in perioada 2007-2010 in Statele Unite, fiind efectuata pe un numar de 238.000 de persoane adulte. In context, s-a observat ca circa 25% dintre infectii sunt datorate virusurilor, asupra carora antibioticele de spectru larg, capabile sa omoare un mare numar de bacterii, nu au niciun efect.

Cu toate ca a fost centrat pe adulti, studiul arata ca cifrele sunt valabile si in cazul copiilor, a caror dezvoltare sanatoasa este pusa in pericol.

Medicul Adam Hersh, expert in boli infectioase si asistent la Utah School of Medicine, a mentionat ca „multe antibiotice prescrise copiilor sunt inutile, in special pentru cazurile generate de virusuri, in care antibioticele nu ajuta chiar deloc”.

Care este cea mai mare problema la folosirea antibioticelor?

„Chiar si atunci cand se cunoaste ca un antibiotic de spectru ingust este singurul eficace, ca in infectiile streptococice ale gatului sau in infectiile urechilor, medicii prescriu adesea antibiotice de genul Z-Pack, care pot fi mai putin eficiente decat amoxicilina”, explica medicul.

De asemenea, un alt specialist, Lauri Hicks, epidemiolog la U.S. Centers for Disease Control and Prevention si University of California, coautoare a studiului, a precizat ca cea mai mare problema in utilizarea antibioticelor, atunci cand nu este nevoie de ele, este inducerea rezistentei la astfel de medicamente, care se produce cand bacteriile supravietuiesc prin pacalirea antibioticului in sine.

Conform realizatorilor cercetarii, se recomanda ca pacientii sa joace un rol activ in apararea propriei sanatati, intrebandu-si medicul curant daca au nevoie cu adevarat de antibiotic. In plus, este necesar ca pacientii sa afle daca medicamentul prescris reprezinta cea mai buna alegere pentru infectia de care sufera.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Prescrierea eronata de antibiotice

Lasă un răspuns