Afectiuni tratate cu pufulita0 Comments

Publicat in:
Etichete:cancer de prostata, experti, infuzie, pufulita, tinctura, Tratament

Pufulita este o planta care creste in tara noastra si care are calitati naturiste, fiind folosita pentru uz medicinal. Aceasta planta se mai numeste pufulita cu flori mici, iar astfel sunt cunoscute mai multe specii inrudite: Epilobium hirsutum, cu flori rosii, Epilobium montana, cu flori alb-roz, Epilobium parviflorum, cu florile foarte mici si Epilobium angustifolium, care are frunzele foarte inguste.

Pufulita

Pufulita

Potrivit expertilor, toate aceste specii de pufulita au aceleasi proprietati terapeutice.

Pufulita se foloseste pentru uz medicinal in scopul tratarii unor afectiuni precum: adenomul de prostata, cancerul de prostata, scrotal, genital si renal, hepatita virala, ulcer gastro-duodenal, cistita si litiaza urinara.

Tinctura din planta de pufulita

Expertii recomanda tinctura din planta de pufulita pentru adenom de prostata si hepatita virala. Potrivit fitoterapeutilor, pufulita folosita sub forma de tinctura extrage foarte bine principiile active, fiind rapid asimilata de corpul uman.

Pentru cazul in care suferiti de adenom de prostata, va trebui sa folositi tinctura, care este forma de administrare cu cele mai rapide rezultate. In acest sens, veti lua o lingurita intr-o jumatate de pahar cu apa, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Trebuie spus ca in aceasta situatie, tratamentul este de circa 90 de zile.

Pentru hepatita virala de tip A, B, C sau ciroza, pufulita este foarte eficienta in combinatie cu plantele amare, care-i potenteaza foarte mult actiunea favorabila asupra ficatului.

In scopul tratarii hepatitei, aceasta planta se foloseste printr-o combinatie de tinctura de pufulita si rostopasca. Din acest amestec se va consuma o lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, inainte de fiecare masa.

Planta buna pentru bolile ficatului

In cazul in care suferiti de ciroza, trebuie sa stiti ca se administreaza pulberea de pufulita, combinata in proportii egale cu anghinare si pelin. In acest caz, se va lua cate o lingurita de patru ori pe zi, pe stomacul gol.

De asemenea, se mai foloseste o pulbere fina din planta de pufulita impotriva bolilor de ficat in forma avansata.

Infuzia din pufulita

In plus, infuzia din pufulita este foarte buna pentru tratarea cancerului de prostata, rectal, genital, scrotal sau pentru ulcer gasto-duodenal. Planta se foloseste mai ales in tratarea afectiunilor tumorale, in special cele cu localizare in zona rinichilor, pe traiectul urinar sau la prostata.

Este utilizata ca si adjuvant in cancerul de prostata, scrotal, genital, renal. In aceste cazuri se foloseste infuzia de pufulita, care se prepara prin macerare combinata cu infuzare. Aceasta infuzie are efecte imunostimulente asupra aparatului genital si urinar.

Pentru aceste afectiuni, se administreaza infuzie de pufulita, in cure de circa 6 luni, cate trei cani pe zi, pe stomacul gol. Pentru ulcerul gastro-duodenal, trebuie sa se consume circa 2-3 cani de infuzie de pufulita pe parcursul unei zile, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 52.74 RONSod 2000 plus 60cps flacon solaray


Compoziţie /capsulă
Complex de Superoxid dismutaza (SOD): SOD (2000 unităţi McCord/Fridovich, Glutation Peroxidaza), Catalaza 400mg;Amestec din:   70mg ;Rozmarin (frunză); Ceai verde (extract din frunză);Calciu;Acid elagic;Struguri (extract din seminţe)   
Efecte
Enzima antioxidantă superoxid dismutaza a fost descoperită de doctorul McCord şi profesorul Irwing Fridovich, în anul 1969. Superoxid dismutaza (S.O.D.), glutation peroxidaza şi catalaza sunt enzime antioxidante endogene (produse de organismul uman), care asigură apararea organismului împotriva acţiunii radicalilor liberi (O2-, HO si H2O2) care produc leziuni la nivelul ADN-ului şi al membranelor celulare. S.O.D. este de până la 3500 de ori mai eficient antioxidant decât vitamina C. Superoxid dismutaza catalizează reducerea anionului superoxid (O2-), una dintre cele mai reactive specii de oxigen, la apa oxigenată (H2O2), mai putin reactivă. Apa oxigenată (peroxidul de hidrogen) este transformată în apă (H2O) de catalază şi glutation peroxidază. S.O.D. 2000 Plus asigură echilibrul între aceşti factori antioxidanţi, esenţial pentru păstrarea rezistenţei celulare împotriva stresului oxidativ.
Recomandat în
- reducerea stresului oxidativ implicat în producerea a peste 60 de afecţiuni; stresul oxidativ reprezintă o acumulare exagerată de radicali liberi în organism manifestată printr-un dezechilibru între speciile reactive de oxigen şi capacitatea antioxidantă a organismului
- detoxifiere: susţine mecanismele fazei II de detoxifiere prin glucuronidare în care toxinele exogene şi endogene sunt eliminate din organism (calciu d-glucarat reduce acţiunea enzimei beta-glucuronidaza care interferează procesul de glucuronidare)
- toate tipurile de cancer, chimio şi radioterapie (susţine funcţia hematopoetica a măduvei osoase)
- afecţiuni hepatice de etiologie virală, alcoolică, autoimună (antiviral, antiinflamator, antifibrozant)
- dezechilibre ale sistemului imunitar prin efect imunomodulator
- rectocolita ulcero-hemoragica, boala Crohn, inflamaţii digestive
- reumatism, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă şi sindrom Reiter, gonartroza, tendinite
- astm bronsic de etiologie infecţioasă, rino-sinuzite, bronşite cronice, bronsiectazii, emfizem pulmonar
- meningite, meningoencefalite acute
- SLA, bolile Alzheimer, Parkinson, epilepsie, migrene, tulburări de memorie şi de concentrare mentală
- neuropatie diabetică, retinopatie, sechele AVC, contuzii, vene varicoase, flebite, leziuni endoteliale (menţine structura şi functionalitatea sistemului circulator, îmbunătăţeşte fluxul sanguin)
- repigmentarea zonelor afectate în vitiligo şi în hipopigmentaţii idiopatice, post-inflamatorii, pitiriazice
- cataractă, glaucom, degenerescenţă maculară
- refacerea organismului dupa boli cronice, intervenţii chirurgicale
- infecţii bacteriene, virale, dureri post-herpetice
- alergii (prin efect antihistaminic)
- dislipidemii, ateroscleroză
- purpură trombocitopenică idiopatică
- infertilitate masculină
Mod de administrare
Câte 1 capsulă de 1-3 ori/zi cu minim 1 ora înainte de masă sau conform recomandării consultantului de specialitate.
  [...] 

Link-uri Sponsorizate

Afectiuni tratate cu pufulita

Lasă un răspuns