Degetelul rosu amelioreaza circulatia sanguina0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni cardiace, circulatie sanguina, degetelul rosu, planta, terapie, uz intern

Planta denumita degetelul rosu isi are orginile in zonele din Europa Centrala si America de Nord. In tara noastra, aceasta planta se intalneste in flora spontana din poieni, paduri sau in raristi. Degetelul rosu se cultiva si pentru extragerea digitalinei, o substanta folosita in industria farmaceutica.

Degetelul rosu

Degetelul rosu

Potrivit expertilor in medicina naturista, aceasta planta are in primul an de vegetatie o rozeta cu circa 15 – 20 frunze din care va iesi in al doilea an o tulpina care are inaltimea de pana la 1,5 m.

La degetelul rosu, frunzele de pe tulpina sunt dispuse in mod alternativ si sunt mai deschise la culoare pe parte inferioara. La aceasta planta, florile sale au forma de degetar, cresc grupate in ciorchine si au o culoare purpurie.

Ce contine degetelul rosu?

Conform specialistilor in fitoterapie, aceasta planta contine substante heterozidecardiotonice, flavonozide, saponozide de natura steroidica, saruri minerale, precum cupru, mangan, crom, nichel, bariu si strontiu. In plus, planta mai contine vitamina C, coline si diferite mucilagii.

Are numeroase calitati terapeutice, printre acestea remarcandu-se cea de cardiotonic, respectiv are puterea de a majora capacitatea de contractie a inimii.

Degetelul rosu, planta buna pentru afectiunile cardiace

Degetelul rosu amelioreaza circulatia sanguina, creste oxigenarea tesuturilor si are un rol de inlaturare a edemelor. In scop terapeutic se folosesc mai ales frunzele, care se recolteaza in primul an de vegetatie

Pentru uz intern, se foloseste aceasta planta pentru tratarea a diferite afectiuni cardiace. In acest sens, ea se va administra sub forma de pulbere de planta sau sub forma de macerat la rece, ambele fiind preparate numai in farmacii.

Specialistii atrag atentia ca aceasta planta se va folosi doar sub stricta supraveghere medicala. Expertii spun ca la fel ca si la degetelul lanos, si din aceasta planta se extrage digitalina. Aceasta este o substanta care poate produce moartea atunci cand nu se respecta dozajul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Degetelul rosu amelioreaza circulatia sanguina

Lasă un răspuns