Boala care afecteaza tot mai multi barbati0 Comments

Publicat in:
Etichete:afectiune, barbati, boala, pofta de mancare, studiu, SUA

O boala considerata ca fiind specifica femeilor a inceput sa afecteze din ce in ce mai multi barbati. Este vorba despre pofta necontrolata de mancare. Aceasta afectiune se mai numeste si „binge eating” si se manifesta cand oamenii simt o pofta incontrolabila de mancare si inghit foarte multe alimente intr-o perioada destul de scurta de timp.

Pofta de mancare

Pofta de mancare

Nutritionistii sustin ca aceasta boala apare pe fondul depresiei si poate duce la obezitate si alte afectiuni.

Un studiu efectuat in America arata faptul ca opt milioane de americani sufera de aceasta afectiune, din care 10% sunt barbati. Cu toate ca mananca foarte mult, barbatii nu considera ca sufera de „binge eating”. Insa, in cazul lor, dar si al femeilor, boala este definita ca inghitirea a 15.000 de calorii in mai putin de doua ore.

Pofta de mancare necontrolata duce la afectiuni ale inimii!

Exista si exemple concrete. De pilda, americanul Ron Saxen are 49 de ani si obisnuia sa manance Big Mac-uri, cartofi prajiti, milkshake-uri si inghetata cu valoare nutritiva de 10 – 15.000 de calorii in 15 minute! Un alt american, Andrew Walen, este cu zece ani mai mic decat Saxen si obisnuia sa comanda portii de patru persoane si 4.000 de calorii doar pentru el.

Performanta lui este de a fi mancat 70 de aripioare de pui intr-o singura ora.

Ce spun medicii in acest sens? Aceasta pofta necontrolata de mancare poate duce la diabet, boli de inima, presiune arteriala mare, probleme de metabolism, atac cerebral sau cancer.

Potrivit afirmatiilor nutritionistilor, cei mai predispusi sunt barbatii care nu apeleaza la specialisti fiind convinsi ca sufera de o boala specifica femeilor.

Care sunt cauzele?

Medicii nu sunt siguri care sunt cauzele principale ale acestei afectiuni, insa cred ca si depresia are o pondere. O alta explicatie este legata de modificarile chimicalelor din creier.

Ca si tratament al acestei boli, se recomanda efectuarea unor sedinte de psihoterapie si autocontrol, sunb indrumarea unui specialist.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 35.71 RONDacia plant ingerasul interferonat 200ml sticla dacia plant


Dacia plant ingerasul interferonat 200ml sticla dacia plant
Siropul INTERFERONAT este un produs natural recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani pentru protejarea celulelor hepatice.
 
GLOSAR - FICATUL

Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului uman, el fiind o anexă a tubului digestiv care îndeplineşte numeroase funcţii: funcţia metabolică, cu rol în sinteza colesterolului şi a lipidelor; funcţia hematologică, cu rol în sinteza unor elemente ale sângelui (albumine, globuline), precum şi a factorilor de coagulare ai acestuia; funcţia secretorie, cu rol în producerea bilei; funcţia antitoxică, cu rol în neutralizarea toxinelor din organism; funcţia excretorie, cu rol în descompunerea hemoglobinei. Spre deosebire de alte organe, ficatul are capacitatea de refacere a celulelor care au fost distruse de o afecţiune sau leziune, apărute pe termen scurt. Dacă leziunile sunt repetate şi apar pe termen lung, modificările devin ireversibile. Vezica biliară (colecistul) este situată imediat sub ficat, fiind o anexă a acestuia şi are rolul de a depozita bila secretată de ficat.  Tulburările care apar la acest nivel se datorează afectării ficatului sau funcţiei secretorii a acestuia (cu secreţia insuficientă de bilă) şi/sau a vezicii biliare
 
Contribuie la
•protejarea celulelor hepatice;

•susţinerea funcţiilor hepatice;

•detoxifierea ficatului;

•menţinerea stării generale şi a rezistenţei organismului în parametrii fiziologici;

•protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;

•protejarea celulelor împotriva agresorilor externi.
 
Contraindicatii
Alergie la oricare dintre componentele produsului. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Boala care afecteaza tot mai multi barbati

Lasă un răspuns