Cum poti evita pierderea auzului?0 Comments

Publicat in:
Etichete: auz, evitare, experti, medici, pierdere, recomandari, studiu, ureche

In lumea moderna in care traim, corpul uman este supus unor presiuni exercitate de factorii externi sau de catre mediul inconjurator, de catre ceilalti semeni ai nostri sau de felul in care alegem sa traim in fiecare zi.

De pilda, unul dintre simturile cel mai des agresate este auzul, asa ca deteriorarea acestui simt poate insemna o mare problema pentru multi dintre noi. Prin urmare, trebuie sa ne protejam cat putem de mult si sa evitam anumiti factori care pot deveni nocivi pentru corpul tau.

Cauze pierdere auz

Cauze pierdere auz

Cei mai importanti factori pentru pierderea auzului

Printre cei mai importanti factori care contribuie la pierderea auzului se afla schimbarile de presiuni, ranile, ascultatul muzicii in casti la maxim sau jobul intr-un mediu de lucru asurzitor.

Expertii in domeniu ne anunta ca in cazul in care sunteti expusi la zgomotele foarte mari la jobul vostru, aceasta ar putea sa cauzeze pierderea auzului.

Zgomotul produs de anumite masini, motocicletele si alte instrumente puternice iti vor afecta auzul in cazul unei indelungate expuneri. Este recomandat de catre experti sa eviti pe cat posibil sa stai in zgomot pentru mai mult timp si ar fi bine sa beneficiezi cat mai des de pauze.

Incearca sa porti casti de protectie pentru urechi, care au rolul de a diminua intensitatea zgomotului mai puternic.

Evita betisoarele de urechi

Potrivit afirmatiilor unor medici, traumele suferite in zona capului de diverse persoane, ca urmare a unor accidente, pot disloca oasele din urechea medie sau pot afecta nervii, determinand pierderea auzului odata cu trecerea timpului.

De asemenea, schimbarile de presiune determinate de un zbor cu avionul, de pilda, ar putea sa afecteze aparatul auditiv. De multe ori, vindecarea se poate face in cateva saptamani, iar in cazuri mai grave operatiile reprezinta singura optiune valabila.

Nu incercati sa introduceti betele de curatat in urechi, deoarece acest obicei ar putea sa va cauzeze ruperea timpanului, daca nu se aplica aceste instrumente cat mai fin cu putinta.

Curatati-va cu apa si cu un prosop cat mai curat

Potrivit specialistilor, exista unele medicamente care au drept efect secundar diminuarea auzului: anumite antibiotice si unele pastile impotriva cancerului.

In urma unor studii, s-a observat ca utilizarea aspirinei in mod regulat poate cauza o diminuare temporara a auzului, insa expertii sustin ca acest tip de efecte dispar odata cu incetarea tratamentului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti evita pierderea auzului?

Lasă un răspuns