Cele mai mari greseli intr-o dieta0 Comments

Publicat in:
Etichete: ce sa nu faci in dieta, cura de slabire, de evitat, dieta de slabit, erori, greseli, greseli in dieta, metoda de slabit, sfaturi

Cresterea in greutate este una dintre problemele cu care se confrunta majoritatea femeilor. Si pentru a evita o astfel de problema, dietele sau curele de slabire reprezinta o metoda simpla de urmat, cu sau fara reguli stricte (vedeti ca exemplu aici cea mai nerecomandata dieta de catre nutritionisti).

Chiar si cu reguli stricte, se intampla ca multe femei sa-si stabileasca un regim alimentar dificil fara efecte asupra kilogramelor nedorite, dar cu urmari asupra sanatatii. Alimentatia sanatoasa si exercitiile de fitness sunt doar doua dintre atuurile unei siluete de invidiat!

Cura de slabire si greselile ce nu trebuiesc facute in timpul ei

Indiferent de metoda de slabire pe care o alegeti, este important sa va asigurati ca urmati un regim alimentar sanatos. Vitaminele, miscarea si alimentatia sanatoasa sunt extrem de importante in timpul dietei. Daca ati urmat o cura de slabire si nu ati obtinut rezultatele dorite, s-ar putea sa se fi strecurat cateva greseli care au dus la esec.

Iata cateva dintre ele, dar si calea corecta care trebuie urmata:

Greseli in dieta

Greseli in dieta

Cele mai mari greseli pe care le face o femeie in dieta

Nu incercati sa scapati intr-o luna de kilogramele adunate intr-un an

Facand asta, nu veti reusi decat sa slabiti organismul si sa recapatati aceste kilograme dupa terminarea curei de slabire.

Slabirea brusca si rapida dauneaza pielii, determinand imbatranirea acesteia
Daca urmati o dieta severa, este bine sa consumati 100 de grame de proteine in fiecare zi. Acestea au rolul de a pastra elasticitatea pielii.

Nu mancati o singura data pe zi

Organismul isi va face stocuri, iar caloriile vor ramane neconsumate, mai ales daca lasati masa pe sfarsitul zilei. Este indicat sa mancati 3 mese echilibrate pe zi pentru hidratare.

Diureticele in cura de slabire afecteaza rinichii si determina deshidratarea organismului

Eliminarea fortata a apei este senzatia falsa a unui kilogram in minus. Inlocuiti diureticele cu 2 litri de apa pe zi. Apa este un diuretic natural, cu rol purificator.

Anorexicele in timpul unei diete sunt daunatoare sanatatii

Ele nu fac altceva decat sa taie pofta de mancare, insa, dupa ce renuntati la ele, kilogramele revin rapid la numarul initial. Una dintre solutii ar fi sa va schimbati regimul alimentar.

Nu priviti cura de slabire ca pe un chin

Cat timp o priviti ca pe o renuntare, veti avea tendinta sa cedati. Este bine sa va oferiti din cand in cand o recompensa, cum ar fi o prajitura la 2 saptamani, care, cu siguranta, nu se va face simtita!

Nu va izolati social

O cura de slabire nu inseamna sa stati in casa de teama ca s-ar putea ivi tentatii la tot pasul. Trebuie sa va ganditi ca singuratea, plictiseala sau sedentarismul influenteaza senzatia de foame. Implicarea in diverse activitati va va tine departe de frigider.

Nu renuntati la miscare in timpul dietei de slabire

Exercitiile de fitness, gimnastica aerobica, jogging-ul contribuie, alaturi de alimentatia sanatoasa, la eliminarea kilogramelor in plus.

Daca va numarati printre cele care au incalcat macar una dintre regulile mentionate mai sus, reflectati asupra situatiei si alegeti drumul corect. Pana la urma, silueta de invidiat nu este ceva imposibil daca stiti sa respectati pasii potriviti!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai mari greseli intr-o dieta

Lasă un răspuns