Busuiocul de camp, un bun antiinflamator0 Comments

Publicat in:
Etichete: antiinflamator, beneficii, busuioc de camp, cicatrizant, fitoterapie, plant

Busuiocul de camp este o planta care creste in tara noastra si ale carei calitati sunt benefice pentru diferite afectiuni ale corpului uman. De pilda, cataplasmele cu frunze taiate, tinute in undelemn, se puneau in vechime pentru a alina durerile de cap.

Busuioc de camp

Busuioc de camp

Ceai si decoct din busuioc de camp

Ceaiul si decoctul se poate lua in afectiunile gatului, precum si contra diareei. A fost utilizat ca si afrodiziac singur sau combinat cu planta denumita dumbat si cu corzile vanatorului.

Busuiocul de camp contine tanin, rezine, rutozid, hiperozid, substante amare, ulei volatil si saruri minerale. Expertii in domeniu spun ca aceasta planta are proprietati antidiareice, antiinflamatorii, antitusive, cicatrizante si antibiotice.

Daca va intereseaza sa va preparati o infuzie din aceasta planta, aveti nevoie de o lingurita de planta maruntita, care se va pune la 250 ml apa clocotita.

Timp de zece minute se va acoperi vasul, apoi se strecoara si se poate indulci cu miere in cazul in care nu suferiti de diabet. Amestecul se poate consuma de 3 ori pe zi, cate o cana.

Pulbere din busuioc de camp

Din aceasta planta se poate obtine o pulbere. In acest sens, planta uscata se da prin rasnita de cafea. Se va pune pana la o lingurita sub limba de 3 ori pe zi. Acest amestec se pastreaza timp de 10 minute, apoi se inghite cu putina apa.

Expertii mai afirma ca acest acest praf se poate utiliza pentru prepararea unei creme care se face cu o parte planta si o parte grasime, care se poate aplica in mod extern de 2 ori pe zi in strat subtire, in cazul unor rani ale pielii. Se poate face in amestec si cu praf de sunatoare sau de tataneasa, caz in care planta va fi mai eficienta.

Tinctura din busuioc de camp

Daca vreti sa preparati o tinctura, aveti nevoie de 1 parte praf si 5 parti alcool alimentar de 70°. Amestecul se va pastra circa doua saptamani si apoi se va folosi cate o lingurita de 3 ori pe zi diluat in putina apa.

Potrivit specialistilor, aceasta planta se poate folosi la urmatoarele afectiuni: amigdalita, anorexie, astma, bronsita, bube, colici, colita, diaree, faringita, furuncule, gastrita, guturai, hemoroizi, infectii urinare, laringita, migrene, raguseala, rinite, dar si pentru stimularea functiei sexuale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Busuiocul de camp, un bun antiinflamator

Lasă un răspuns