Traista ciobanului, buna pentru tratarea insuficientei cardiace0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, beneficii, diaree, fitoterapie, insuficienta cardiaca, planta, traista ciobanului

Traista ciobanului este o planta care creste in Romania in zonele cu pajisti, in gradini si pe marginea unor drumuri. Pentru fitoterapeuti, aceasta planta este foarte apreciata ca urmare a calitatilor sale benefice.

Traista ciobanului

Traista ciobanului

Beneficii traista ciobanului

Datorita proprietatii sale astringente, planta denumita traista ciobanului este utilizata in vindecarea persoanelor care sufera de diaree. Expertii in domeniu sustin ca aceasta planta este indicata pentru reglarea fluxului menstrual, pentru tratarea insuficientei cardiace, oprirea hemoragiei stomacului, hemoragiilor pulmonare si chiar hemoragiei uterului.

Pentru scopuri medicinale, traista ciobanului se recolteaza primavara cand nu au luat nastere inca multe seminte.

Este recomandat sa fie scoasa din pamant cu tot cu radacina, mai ales ca in cazul in care ii sunt lezate organele acestea produc substante care pot deregla functia tiroidei.

Infuzie traista ciobanului

Planta are capacitati antihipertensive si are rolul de a dilata vasele de sange. Daca doriti, se poate utiliza sub forma de infuzie simpla sau concentrata, in primul caz utilizandu-se la preparare 1-2 lingurite de planta, iar in al doilea, 2-3 linguri la o cana clocotita, timpul de infuzare fiind de 20-30 minute.

In acest caz, trebuie sa beti 2-3 cani pe zi, in primul caz, respectiv, 4-5 linguri/zi in cel de-al doilea.

Traista ciobanului se pastreaza la uscat intr-un loc racoros, iar maruntirea lor se va face doar dupa ce partile aeriene vor fi complet deshidratate. In momentul cand acestea sunt umede, semintele de traista ciobanului produc un compus vascos de care se pot lipi insectele acvatice.

De aceea, traista ciobanului mai este folosita pentru controlul tantarilor, omorand larvele acestor insecte.

Expertii sustin ca aceasta planta nu este toxica, asa ca se poate folosi pentru mai mult timp, insa in doze mai mari ea poate determina palpitatii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Traista ciobanului, buna pentru tratarea insuficientei cardiace

Lasă un răspuns