Mangosteenul, fructul tropical care trateaza bolile pielii0 Comments

Publicat in:
Etichete: asia, beneficii, diaree, fruct, mangosteen, piele, proprietati, thailanda

Mangosteenul este un arbore care isi are originea in Asia de Sud sau Indonezia si se mai gaseste in Peninsula Malay, Myanmar, Thailanda, Cambodgia, Vietnam si Insulele Moluce.

In ultimele doua sute de ani, mangosteenul a fost cultivat in zonele tropicale, cum ar fi India, Honduras, Brazilia si Australia. Speciile acestui fruct prospera in zone cu clima calda si umeda sau tropicale.

Mangosteen

Mangosteen

Cum arata

Fructul este rotund, de 2,5 pana la 7,5 cm in diametru si cantareste circa 75 – 150 g. Are culoarea verde pal atunci cand este imatur si violet intunecos, cand este pe deplin copt. Pulpa din interiorul fructului contine 4 – 8 segmente zemoase albe, care sunt dulci si usor aromate.

Expertii spun ca speciile de Mangosteen sunt de un mare interes comercial, cu o cerere foarte consistenta pentru aceste fructe in pietele de export. Thailanda este responsabila pentru aproximativ 85% din productia totala de 150.000 de tone pe an.

Remediu naturist

Despre acest abrore trebuie spus ca frunzele, fructele si coaja de mangosteen au fost folosite in medicina populara de mii de ani. De pilda, coaja a fost folosita ca medicament pentru a trata mucusul gros, cistita, diareea, dizenteria, febra, precum și bolile intestinale si ale pielii, cum ar fi eczemele.

Beneficii mangosteen

In plus, frunzele sunt utilizate in medicina traditionala, in ceaiuri pentru tratarea diareei, dizenteriei si febrei in mai multe colturi ale lumii.

Concentratele de coaja de mangosteen au fost folosite ca medicament pentru a trata afectiuni genito-urinare, inclusiv gonoreea si stomatoza.

Mai multe cercetari au aratat faptul ca in acest fruct exista concentratii ridicate de xantone, o clasa de compusi polifenolici, care au o activitate antioxidanta si antibacteriana.

Expertii recomanda aceste fructe pentru calitatile lor antifungice, anti-inflamatoare, precum si vasorelaxanta.

Acesta ofera protectie contra insectelor, ciupercilor, virusurilor, bacteriilor si animalelor in timp ce fructul este inca imatur. Dintre cele 200 de xantone cunoscute, circa 50 se gasesc in mangosteen.

De asemenea, elemente precum calciul, fosforul, fierul, tiamina, riboflavina, niacina si acidul ascorbic se gasesc in mangosteen.

Specialistii sunt de parere ca aceste fructe au o activitate antioxidanta puternica. De exemplu, o cercetare a documentat activitatea neuroprotectoare a extractelor din fruct.

Mai multe studii au cercetat activitatea antioxidanta si de reducere a efectului feric al mangosteenului in raport cu diferite fructe.

Un alt studiu care a durat circa 60 de zile, efectuat pe 20 de femei sanatoase, a evidentiat o imbunatatire legata de varsta, si anume modificari in netezimea pielii folosind o crema care contine 3 antioxidanti, inclusiv mangosteen.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mangosteenul, fructul tropical care trateaza bolile pielii

Lasă un răspuns