Tratamentul anemiei cu ajutorul plantelor0 Comments

Publicat in:
Etichete: anemie, brusture, corp, fier, lucerna, plante, vitamina K

Persoanele care sufera de anemie trebuie sa stie ca fierul este esential pentru organismul lor. Prin urmare, acestea ar trebui sa isi schimbe stilul de alimentatie.

Fierul ajuta la reproducerea celulelor rosii din sange, dar si la imbunatatirea transportului de oxigen in celulele organismului. In plus, fierul are capacitatea de a elimina dioxidul de carbon din sange.

Tratament naturist anemie

Tratament naturist anemie

Deoarece fierul este greu de absorbit, se recomanda sa fie luat impreuna cu vitamina C.

Potrivit expertilor, cuprul si zincul nu sunt vitale in tratarea persoanelor cu anemie, dar sunt necesare in absorbtia de fier. Fara un echilibru stabil intre fier, cupru si zinc cea mai mare parte a fierului va fi irosit.

Specialistii in nutritie ne asigura ca vitamina K este o vitamina solubila in grasimi, care joaca un rol important pentru persoanele cu anemie, ajutand la coagularea sangelui in mod corespunzator, dupa o accidentare.

In plus, vitamina C este un antioxidant care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si lupta impotriva invaziei de bacterii si virusi. Ca urmare a circulatiei mai sarace a sangelui la persoanele cu anemie, intarirea sistemului imunitar devine vitala.

Expertii spun ca vitamina C, de asemenea, ajuta la imbunatatirea absorbtiei fierului.

Ce plante se folosesc pentru anemie?

Vitamina B12 este esentiala pentru persoanele cu anemie pernicioasa. Deficitul de vitamina B12 se datoreaza insuficientei absorbtii, dietei sarace si efectelor secundare ale medicamentelor care rezulta in celule imature si disfunctionale. In acest fel, scade numarul de celule rosii din sange.

Expertii mai spun ca acidul folic face parte din familia vitaminelor B si este bun pentru formarea si maturarea celulelor rosii din sange.

Deficitul de acid folic este cauzat de dieta saraca si consumul doar de alimente gatite, rezultand un numar mai mic de globule rosii in fluxul sanguin sau o anemie cauzata de deficitul de acid folic.

Spirulina este bogata in fier, acid folic si vitamina B12, esentiale pentru persoanele cu anemie. Spirulina contine cantitati mari de vitamina C, care ajuta la absorbtia fierului si consolidarea sistemului imunitar al corpului uman.

Ea ajuta la eliminarea dioxidului de carbon din celule, un proces vital pentru persoanele cu anemie cauzata de o deficienta nutritionala.

Trebuie sa stiti ca polenul de albine contine cantitati mari de proteine, complexul de vitamine B si acid folic, care sunt vitale pentru pacienti cu anemie cauzata de deficiente nutritionale.

Imbunatateste procesul digestiv si nivelul de hemoglobina la unii pacienti cu anemie. Chinezii l-au utilizat de milenii pentru tratarea multor tipuri de boli cronice, dar si pentru longevitate.

Lucerna contine cantitati mari de vitamina K, care este de ajutor in promovarea coagularii normale a sangelui si in prevenirea pierderii de sange pentru femeile cu flux excesiv in menstruatie.

Radacina de brusture a fost mult timp folosita pentru a curata sangele. Contine cantitati mari de fier, care este vital pentru anemie. Ajuta la cresterea nivelului de hemoglobina, care este diminuat pentru persoanele cu anemie.

Urzica a fost folosita in tratarea ranilor si incetinirea sangerarilor, dat fiind faptul ca actioneaza ca vitamina K prin reducerea fluxului excesiv de sange in menstruatie. Contine cantitati mari de fier si stimuleaza productia de hemoglobina.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamentul anemiei cu ajutorul plantelor

Lasă un răspuns