Afla momentul cand devine cofeina otrava pentru corp0 Comments

Publicat in:
Etichete: cafea, cofeina, corp, diaree, efecte cofeina, experti, otrava, simptome

In ultimul timp au aparut multe stiri referitoare la moartea unor persoane care au consumat prea multe energizante cu o cantitate mare de cofeina.

Efecte cofeina

Efecte cofeina

Intrebarea multora dintre noi este aceea daca cumva aceasta substanta poate avea efect letal asupra oamenilor.

Medicii legisti au descoperit in corpul victimelor o cantitate de sapte ori mai mare de cofeina decat ar fi normal, scrie Men’s Health. Totusi, parerile sunt impartite, multi specialisti fiind de parere ca moartea nu poate surveni din cauza cofeinei.

Cofeina poate avea unele efecte neplacute. Iata cateva dintre aceste efecte ale cofeinei:

Diaree

Acest efect ciudat este intalnit adesea la cei care consuma multa cofeina. Aceasta provoaca o contractie a intestinului gros, ceea ce duce la trimiterea materiilor fecale pe tractul digestiv. Specialistii sustin ca stresul este o alta cauza a acestei probleme neplacute, combinatia celor doi factori nefiind deloc una fericita.

Hipertensiune arteriala

In cazul in care vei consuma o ceasca de cafea, trebuie sa stii ca nu vei avea astfel de probleme. O cantitate prea mare, insa, duce la cresterea tensiunii arteriale. Daca bei des energizante, tensiunea va ramane mereu ridicata, sunt de parere specialistii.

Glicemie ridicata

Expertii spun ca in cazul in care esti expus riscului de diabet de tipul 2 si ai o greutate excesiva, fara a practica sport in mod regulat, atunci trebuie sa renunti la cofeina consumata in exces.

Persoanele care sufera de diabet de tipul 2 se pot confrunta cu mai multe probleme din cauza cofeinei. Ea afecteaza sensibilitatea corpului la hormonul numit insulina, esential pentru transferul glucozei la celule.

Potrivit sursei citate, zaharurile pot ajunge sa se varse in sange, ducand la numeroase probleme de sanatate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afla momentul cand devine cofeina otrava pentru corp

Lasă un răspuns