Cum te anunta pielea ta ca ai probleme de sanatate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, piele, pielea, semne, simptome

Pielea reprezinta o bariera intre organismul tau si o serie de amenintari la adresa sanatatii acestuia, incepand de la diverse iritatii si pana la bacterii care pot cauza infectii serioase.

Pielea trebuie sa faca fata expunerii la radiatii ultraviolete si sa mentina o temperatura a corpului potrivita, in ciuda schimbarilor din jurul nostru.

Simptome piele

Simptome piele

O piele sanatoasa contribuie la starea de bine a intregului organism. In plus, pielea ne poate atrage atentia asupra bolilor care afecteaza organismul, prin intermediul schimbarilor care apar in textura acesteia si prin diversele semne sau mancarimi.

Trebuie spus ca pielea uscata este principala problema a aparitiei mancarimilor, spun doctorii, insa aparitia acestora reflecta diverse boli la nivel intern.

Sindromul ovarelor polichistice

In cazul in care tenul unei femei are fire de par care sunt specifice barbatilor si acnee chistica care rezista la aplicarea tratamentelor obisnuite, pielea poate semnala prezenta sindromului ovarelor polichistice.

Expertii recomanda un consult medical pentru a stabili care este de fapt cauza acestor probleme si, in functie de rezultat, tratarea bolii.

Alergii

Basicutele de culoare rosie insotite de mancarime – sau alte afectiuni insotite de mancarime pot rezulta din diverse forme de alergii, incepand de la mancare, medicamente, animale sau intepaturi de insecte sau chiar polen.

Pentru ca urticariile pot aparea la cateva ore dupa contactul cu sursa lor este dificil sa iti dai seama care este de fapt cauza. Dermatologii pot recomanda teste speciale pentru cauza alergiilor la nivelul pielii, vindecand-o.

Hipotiroidism

In afara de oboseala, anxietate si intoleranta la caldura sau frig, femeile cu hipotiroidism se plang de faptul ca au parul si unghiile fragile si pielea uscata, lipsita de stralucire si palida. Expertii ne anunta ca sanatatea unghiilor si parului depind de cea a pielii.

In etapele mai avansate ale bolii, persoanele cu hipotiroidism pot observa o ingrosare a pielii la nivelul gambei. Din fericire, majoritatea acestor simptome dispar dupa ce se trateaza deficienta hormonilor tiroidieni.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te anunta pielea ta ca ai probleme de sanatate?

Lasă un răspuns