Cand incepe creierul sa iti faca probleme?0 Comments

Publicat in:
Etichete: creier, declin cognitiv, declinul creierului, deteriorarea memoriei, joc, probleme, strategie, studiu, varsta

Expertii ne avertizeaza ca declinul cognitiv se instaleaza inca de la varsta de 24 de ani.

Conform datelor unui studiu al oamenilor de stiinta canadieni, procesul de deteriorare a memoriei este asociat cu inaintarea in varsta, insa o cercetare arata ca acesta incepe mult mai devreme.

Declinul creierului

Declinul creierului

Ca sa ajunga la aceasta concluzie, expertii de la Universitatea Simon Fraser din Canada au testat 3.305 de persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 44 de ani.

Acestia au jucat Starcraft 2, care presupune castigarea unor sume mari de bani. Acest joc necesita foarte multe ore de concentrare pentru elaborarea unor strategii eficiente.

Specialistii au analizat nivelul si timpul de reactie al jucatorilor in fata adversarilor.

Acestia au constatata ca jucatorii care aveau 24 de ani prezentau o incetinire a rapiditatii cognitive necesare performantei.

Joe Thompson, unul dintre cercetatori, spune ca s-a observat ca jucatorii mai in varsta compenseaza lentoarea reflexelor folosindu-se de strategii mai simple, recurgand la unele ajutoare ale jocului.

Potrivit expertilor, creierul incearca astfel sa se adapteze in fata schimbarilor legate de imbatranire, ceea ce reprezinta „o noua interpretare a dezvoltarii umane”.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cand incepe creierul sa iti faca probleme?

Lasă un răspuns