Cum poti afla daca vei face o boala de inima?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli de inima, cauze, efecte, simptome

Expertii spun ca bolile cardiace reprezinta unul dintre cele mai mari amenintari la viata oamenilor. Specialistii sustin ca putem calcula acest risc, de la o persoana la alta, in functie de anumiti factori.

De exemplu, oamenii de stiinta au reusit sa gaseasca elementele-cheie care pot arata atunci cand cineva este in pericol sa aiba o afectiune cardiaca.

Boala de inima

Boala de inima

Varsta

Indiferent de alti factori de risc, oamenii sunt expusi unui pericol tot mai mare de a avea o afectiune cardiaca odata cu trecerea anilor.

Potrivit specialistilor, in cazul barbatilor, riscul creste dupa varsta de 45 de ani, iar pentru femei trecute de 55 de ani sau dupa menopauza. In aceasta situatie, nivelul estrogenului din corpul femeilor scade, iar riscul de a suferi de o afectiune a inimii creste.

In timp, acumularea de placi de aterom pe peretii arterelor devine si ea o problema. Cu varsta, aceste vase de sange se ingusteaza, totul putand duce la formarea unui cheag de sange care poate bloca circulatia sanguina.

Rezultatul este, in asemenea cazuri, un infarct miocardic.

Sexul

Barbatii sunt expusi unui pericol mai mare de a face o boala cardiaca. Conform specialistilor americani, 70-80% dintre cazurile de probleme cardiace se manifesta in cazul barbatilor. Este posibil ca de vina sa fie hormonii sexuali.

O cercetare aparuta in revista „Atherosclerosis” arata faptul ca nivelul mare al colesterolului rau din sange este cauzat de doi hormoni sexuali.

Un alt studiu publicat in revista „The Lancet” indica faptul ca un anumit cromozom al barbatilor, denumit cromozomul Y, poate fi si el implicat intr-un asemenea proces patologic. Barbatii au tendinta de a avea probleme cu inima de la o varsta mai mica fata de femei.

Fumatul

Trebuie spus ca fumatul creste riscul bolilor cardiace.

Nicotina si alte substante chimice din tigari cresc acest risc. Ele cresc si riscul aparitiei aterosclerozei, adica ingustarea arterelor, chiar si atunci cand o persoana fumeaza ocazional. Vestea buna este ca renuntarea la tigari prezinta multe beneficii pentru sanatate.

Diabetul

Si aceasta boala cronica este implicata in riscul crescut al bolilor de inima. Expertii ne anunta ca practic, riscul aparitiei afectiunilor cardiace se dubleaza in cazul diabeticilor.

In plus, colesterolul ridicat din sange duce la depunerea unor materii grase pe peretii arterelor, proces care poate avea ca urmare o afectiune cardiaca.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti afla daca vei face o boala de inima?

Lasă un răspuns