Ce trebuie sa schimbi in alimentatie ca sa scapi de oboseala?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente, oboseala, oboseala cronica

In cazul in care te simti mereu obosit, indispus, fara chef de viata si de munca, s-ar putea ca una din cauze sa fie alimentatia. Ceva trebuie schimbat, inlocuit sau imbunatatit. Afla singur ce trebuie sa faci.

Alimentatie oboseala

Alimentatie oboseala

Alimentatie oboseala: Nu sari peste micul dejun!

Expertii spun ca nu este bine sa sari peste micul dejun, despre care ar fi bine sa stii ca este masa principala a zilei, carburantul care te ajuta ca, in prima parte a zilei, sa ai cel mai mare randament.

Daca nu vei manca nimic dimineata, multumindu-te cu o cafea sau o bautura energizanta, la pranz vei exagera si, dupa o masa copioasa, e firesc sa vrei sa dormi in loc sa-ti continui activitatea.

Alimentatie oboseala: Dulciuri, fainoase si painea alba

Trebuie sa stii ca dulciurile, fainoasele si painea alba dau energie, dar nu pentru mult timp. Dupa ce consumi astfel de alimente, glicemia creste instantaneu, dar scade la fel de brusc nu dupa mult timp si iar te simti obosit, somnoros, prost dispus si nu te poti concentra asupra a ceea ce ai de lucrat.

De aici apere si nevoia de a apela la o alta doza de zahar care sa te energizeze.

Alimentatie oboseala: Inlocuieste dulciurile cu fructele

Este recomandat sa inlocuiesti dulciurile cu fructe, ca atare sau sub forma de suc. Sucurile de citrice sunt energizante si adevarate farmacii de vitamine si minerale. Ca sa fii sigur ca bei un suc natural, prepara-ti-l singur, acasa. Merele sunt hranitoare, tin de sete si pot satisface cu succes pofta de dulce, la fel ca si cateva curmale ori o lingurita de miere de albine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce trebuie sa schimbi in alimentatie ca sa scapi de oboseala?

Lasă un răspuns