Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 21, 2011

Operaţia

Publicat pe 21 ian. 2011 at 3:17pm

Doamna Mason a sosit la spital în vederea efectuării unei operaţii cezariene programate. A fost văzută în salon de către anestezist, care i-a evaluat starea de sănătate, a efec­tuat anamneză şi i-a explicat proce­dura de anestezie spinală. Pacienta nu a mâncat nimic şi a primit medi-caţie antiemetică şi antiacidă, pen­tru eventualitatea în care ar fi fost nevoie de administrarea unui anes­tezic general la un moment dat în cursul operaţiei.

PREGĂTIREA PACIENTEI

Doamna Mason a fost dusă în sala de operaţie, unde s-a aşezat într-o poziţie cât mai confortabilă, pe par­tea stângă, pe masa de operaţie. I s-a montat o linie venoasă, astfel încât să se poată administra rapid…

Anestezie spinală si epidurala

Publicat pe 21 ian. 2011 at 2:41pm

Anesteziştii efectuează anestezie spinală la pacienţii supuşi intervenţiilor chirurgicale la nivelul porţiunii inferioare a corpului sau a membrelor inferioare. Metoda de efectuare este similară unei epidurale, dar sediul injectării este diferit.

La fel ca în cazul unei epidurale, anestezia spinală reprezintă o formă de anestezie regională care acţionează prin anestezierea rădă­cinilor nervoase principale care iau naştere de la nivelul măduvei spi­nării. Aceşti nervi spinali transmit impulsurile senzoriale de la nivelul pielii şi a ţesuturilor mai profunde, precum şi impulsurile nervoase către muşchi, destinate menţinerii tonusului şi forţei acestora.

LOCUL DE EFECTUARE a anesteziei spinale

Anestezia…

Tuberculoza – Cauze si Tratament

Publicat pe 21 ian. 2011 at 2:25pm

>Infecţia HIV creşte în mod semnifi­cativ riscul de apariţie a tuberculo­zei, iar aceasta tinde să accelereze evoluţia bolii HIV. în ansamblu, una din trei persoane cu SIDA va muri de tuberculoză. Unii pacienţi HIV pozitiv nou depistaţi vor necesita un test cutanat la tuberculină, prin care să se evalueze gradul de imu­nitate. Dacă testul este pozitiv in absenţa semnelor de tuberculoză activă, se recomandă administra­rea profilactică de antibiotice, prin­tre care şi izoniazidă.

DIAGNOSTIC Şl TRATAMENT

Printre simptomele de tuberculoză activă se numără febra, transpira­ţiile nocturne, scăderea în greutate şi oboseala. în cazul unei infecţii pulmonare va fi prezentă şi tuşea persistentă, uneori cu eliminarea unei spute sanguinolente….

SIDA – Sindromul de imunodeficienţă dobândită

Publicat pe 21 ian. 2011 at 2:14pm

Termenul de sindrom de imunodeficienţă dobândită (SIDA) s-a conturat la începutul anilor 1980. El descrie un ansamblu de infecţii neobişnuite şi cancere cauzate de efectele terrible ale HIV asupra sistemului imun.

Deşi boala afectează în prezent persoane cu sexualitate variată, sindromul de imunodeficienţă dobândită (SIDA) a fost depistat iniţial la bărbaţii homosexuali din SUA. Ulterior, virusul imunodefi­cienţei umane (HIV) a fost identifi­cat drept cauză a imunodeficienţei extreme care predispune indivizii la dezvoltarea afecţiunilor definitorii pentru SIDA.

Adeseori, dar nu întotdeauna, SIDA apare la pacienţii cu un număr scăzut de celule CD4 pozi­tive, care coordonează sistemul imun. In SUA, un număr de celule…