Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 13, 2011

ONCOMETRU ONICOGRIFOZA ONICOLIZA ONICOMICOZĂ ONIRISM – DEFINITIE MEDICALA

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:59pm

>ONCOMETRUUn aparat medical ce măsoară volumul de sânge ce circulă la nivelul membrelor.ONICOGRIFOZAO îngroşare anormală a unghi­ilor de la degetele mâinilor sau picioarelor, cauzată de o infecţie fungică.Unghiile întărite, îngroşate şi de culoare galbenă indică de obicei o afecţiune cunoscută sub numele de onlcogrifoză. De obicei cauza este o infecţie fungică.ONICOLIZASepararea unei unghii de patul unghialONICOMICOZĂO infecţie fungică a unghiilor ce poatesăse dezvolte atât la unghi­ile degetelor de ma mână, cât şi la cele de la degetele picioarelor.ONIRISMStare delirantă, acută sau suba-cută, care însoţeşte unele stări psihopatologice, ce se caracteri­zează prin…

omfalita omfalocel OMOLOG OMONIM oncogen oncologie – Definitie Medicala

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:56pm

>omfalitaInflamaţie a regiunii ombilicale.

omfalocelO tulburare ce apare în dezvol­tarea fătului, în care organele abdominale herniază din inte­riorul abdomenului în cordonul ombilical.

OMOLOGPrezenţa unor structuri simi­lare cu aceeaşi localizare, ca de exemplu cromozomii omologi, care se cuplează în cursul divi­ziunii meiotice şi conţin locusuri identice. în termeni anatomici, omolog se poate referi la struc­turi identice, care îndeplinesc însă funcţii diferite.

OMONIMTermen care descrie un defect vizual prin care un pacient nu poate vedea una din jumătăţile corpului, cu niciunul din ochi.

oncogenGenă anormală ce provoacă apa­riţia cancerului prin favorizarea creşterii celulelor anormale.

oncologieRamură a medicinii ce este speci­alizată…

omcs omentectomie ometopexie omentum – Dictionar medical

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:53pm

>omcs

Acronim (iniţiale) pentru „otită medie cronică supurată”, o infla­maţie a urechii medii.omentectomie

0 intervenţie chirurgicală prin care se îndepărtează o parte din omentum (epiplon).ometopexie

O intervenţie chirurgicală în care omentum (epiplonul) este ataşat de o structură, cum ar fi peretele abdominal, pentru a îmbunătăţi fluxul de sânge către alte organe.omentum

Denumit şi epiplon, este o repre­zentat de un ligament format din ţesutul peritoneal ce leagă stoma­cul de alte organe din abdomen.

OLIGODONTIE oligoelement OLIGOHIDRAMNIOS oligospermie oligurie ombilic – Definitie Medicala

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:50pm

>OLIGODONTIE O afecţiune în care persoana are mai puţini dinţi decât este nor­mal.oligoelementElemente ca de pildă zinc, man-gan sau seleniu, prezente în cor­pul uman numai în cantităţi extrem de mici. Deşi sunt pre­zente în cantităţi mici, oligoele-mentele sunt esenţiale pentru funcţionarea normală a organis­mului, de exemplu în cazul meta-bolizării sau a elaborării anumitor compuşi esenţiali.OLIGOHIDRAMNIOSPrezenţa unei cantităţi anormal de mici de lichid amniotic (lichi­dul ce înconjoară fătul, în timpul dezvoltării sale intrauterine). De obicei, se asociază cu întârzieri în creşterea normală a fătului.oligospermiePrezenţa unei concentraţii anor­mal de mici de spermatozoizii în spermăoligurie0 tulburare în care se produce o cantitate anormal…

OFTALMOTOMIE OFTALMOTONOMETRU OLIGODACTILISM OLIGODENTROCIT – Definitie Medicala

Publicat pe 13 ian. 2011 at 11:46pm

>OFTALMOTOMIEProcedeu chirurgical de efectu­are a unei incizii la nivelul globu­lui ocular.OFTALMOTONOMETRUMai pe scurt, tonometru, este un instrument utilizat pentru măsurarea presiunii din interi­orul ochiului. Creşterea valori­lor acesteia sunt sugestive pentru diagnosticul de glaucom.OLIGODACTILISMO afecţiune caracterizată de pre­zenţa la o persoană a mai puţin de 10 degete, la mâini sau la picioare.OLIGODENTROCITUn tip de celulă ce produce mie-lină (un strat de substanţă grăsoasă ce înveleşte fibrele ner­voase) pentru nervii din sistemul nervos central.