Masti naturale pentru ingrijirea tenului0 Comments

Publicat in:


Redaţi FRUMUSEŢEA PIELII cu preparate din fructe

Nimic nu egalează puterea măştilor cosmetice obţinute din fructe proaspete! Acestea sunt o adevărată comoară de vitamine, minerale şi antioxidanţi de cea mai bună calitate, capabile să vindece orice imperfecţiune a pielii şi nu în ultimul rînd să împiedice îmbătrînirea celulară precoce. lată, în cele ce urmează, cateva reţete încercate cu foarte bune rezultate de către cititoarele noastre fidele.

Strugurii şterg ridurile fine

Pentru că suntem în plin sezon al strugurilor, fructe care mie îmi plac la nebunie, aş vrea să fac cunoscut tuturor doamnelor şi domnişoarelor un antirid de excepţie, pe care-l pot prepara şi folosi în casă atat cat se găsesc fructe proaspete pe piaţă.

  • Se ia un ciorchine de struguri albi.
  • Se curăţă de coajă şi samburi, iar miezul se pune în storcatorul de suc.
  • Se colectează sucul limpede, apoi, cu un tampon de vată bine îmbibat în suc se tamponează faţa curată, gatul şi decolteul.
  • Se lasă să acţioneze circa 20 de minute, apoi se îndepărtează cu apă rece.

Dacă suportaţi, un efect mai bun obtineti dacă aplicaţi peste sucul de struguri puţină cremă nutritivă, de faţă, facilitand pătrunderea în piele printr-un masaj bland, de cateva minute.

Se repetă tratamentul de mai multe ori pe săptămînă.

Afinele repară palmele crăpate

In urmă cu aproape cinci ani am avut de suferit din pricina unei afecţiuni dermatologice destul de severa, care se manifesta prin exfolierea pielii de pe palme şi tălpi.

Am folosit o serie de unguente, dar nu m-am făcut bine. Eu sunt vanzătoare la paine şi vă daţi seama că nu era deloc potrivit să am mainile crăpate. Stăteam mai tot timpul cu mănuşi de plastic ca să nu observe clienţii ce problemă am.

Intr-o dimineaţă, o doamnă căreia i-am servit paine a remarcat crăpăturile de pe palme şi m-a sfătuit să încerc decoctul concentrat de afine, urmat sfatul şi chiar din seara aceea am preparat un ceai din patru linguri de fructe uscate la o jumătate de litru de apă.

  • Se lasă amestecul să fiarbă pană ce scade la jumătate, apoi se acoperă vasul cu o farfurioară.
  • După un sfert de oră se strecoară şi se tamponează zonele afectate cu un tampon de vată înmuiat în ceai, zilnic, de cel putin doua ori.

Eu foloseam la un singur tratament mai bine de jumătate din cantitatea de ceai preparată odată.

După o lună de terapie, palmele şi tălpile erau perfect vindecate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Masti naturale pentru ingrijirea tenului

Lasă un răspuns