Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie, 2017

Ce modificari poti face in alimentatia ta, daca vrei sa tii sub control hipertensiunea

Publicat pe 23 ian. 2017 at 10:59am

Tensiunea arteriala oscileaza din cand in cand la oricine, dar variatiile sunt nesemnificative si nu creeaza probleme.

Exista insa persoane la care oscilatiile sunt mai mari si se incadreaza in simptomele care caracterizeaza afectiunea denumita hipertensiune arteriala sau tensiune ridicata, care poate fi totusi controlata partial prin reducerea cantitatii de sare consumata zilnic.

Pentru a sti cat mai multe despre cum sa faci acest lucru, care2.com a intocmit o lista cu cateva schimbari legate de alimentatie. Iata care sunt acestea…

Evita mancarurile semipreparate congelate

Acestea au avantajul ca sunt rapid si usor de gatit, dar cele mai multe…

Stresul te poate ingrasa?

Publicat pe 20 ian. 2017 at 5:03pm

Psihologii spun ca in aceste vremuri stresante este esential sa stim cum sa procedam pentru ca toate grijile si frustrarile sa nu ne impinga sa mancam peste masura, doar din cauza nervilor.

De multe ori, situatia economica actuala nu trebuie sa-si puna amprenta si pe silueta noastra. MSNBC a alcatuit un scurt ghid care sa-ti fie de folos atunci cand simti ca ai da iama prin frigider.

Recunoaste ca a fi stresat e normal, te sfatuieste Edward Abramson, psiholog din Lafayette, California, si autor al lucrarii „Emotional Eating„. Recomandarea expertului este, de fapt, de bun simt, dar nu strica sa-l mai auzi din cand in cand. Vorbeste, deci, cu familia ta…

Diete: Cum te ajuta mierea sa pierzi in greutate?

Publicat pe 15 ian. 2017 at 9:12pm
Despre miere

Mierea este un aliment care a fost utilizat inca din Antichitate datorita virturilor sale extraordinar de benefice pentru corpul uman. Mierea contine apa biologica si zaharuri ca fructoza, glucoza, maltoza si zaharoza, vitamine, minerale, de ceruri, de enzime care-i dau o valoare terapeutica uriasa.

Care2.com scrie ca mierea poate fi denumita „alimentul vietii”, deoarece dintre vitamine, cele mai importante sunt cele din complexul B si, in cantitati ceva mai mici, vitaminele C, A, D si K.

Mineralele care se gasesc in miere intr-o forma usor asimilabila de catre corpul uman sunt foarte numeroase: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, dar si cantitati foarte mici de seleniu, crom si iod.

Expertii in nutritie spun…