Cat de nociv este sforaitul?0 Comments

Publicat in:
Etichete: accident vascular, boli de inima, cauze, cerebral, nociv, sforait

Sforaitul reprezinta una dintre probleme cu care se confrunta multe persoane, aceasta punand la grea incercare atat partenerii, cat si copii care incearca sa doarma in jurul celor care au astfel de dificultati.

Sforaitul precede adesea mai multe boli grave si in cazul in care si tu sforai, un consult medical ti-ar putea salva viata. Iata cateva dintre riscurile asociate cu sforaitul, conform opiniei unor specialisti de la Universitatea Princeton din SUA.

Sforait

Sforait

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il intelegi este faptul ca sforaitul nu este normal si are cauze specifice. Health24.com arata ca exista o multime de cauze, inclusiv un maxilar slab, congestia, grasimea excesiva in zona gatului sau slabiciune generala a muschilor gatului.

Totusi, printre cele mai comune si mai periculoase cauze ale sforaitului este apneea obstructiva. Acesta reprezinta cel mai frecvent tip de apnee de somn si apare mai ales la barbatii de varsta varsta mijlocie.

Medicii spun ca aceasta afectiune poate sa apara in clipa cand limba si palatul moale se relaxeaza suficient pentru a face contact cu partea din spate a gatului, restrictionand sau oprind complet fluxul de aer. Cu toate acestea, exista situatii cand uneori apneea obstructiva provoaca oprirea respiratiei timp de cateva secunde, iar in cazul in care nu este tratata poate cauza probleme majore de sanatate.

Pentru o persoana care sforaie, afectiunile inimii reprezinta cel mai mare risc posibil, iar fiecare episod de oprire a respiratiei exercita un stres asupra inimii si efectul cumulativ creste riscul de boli de inima in mod semnificativ.

De pilda, pacientii cu apnee obstructiva au un risc mai mare cu 30% de a avea un atac de cord.
In plus, aceste persoane care sufera de sforait prezinta un risc mai mare de insuficienta cardiaca congestiva. Savantii mai sustin ca au descoperit ca apneea obstructiva reprezinta o cauza de hipertensiune secundara sau de tensiune arteriala ridicata.

Potrivit datelor publicate de Health24.com, cele mai multe persoane care sufera de hipertensiune arteriala se simt un pic mai bine pe timpul noptii, deoarece tensiunea arteriala scade.

Trebuie spus ca sforaitul cronic insa mentine tensiunea crescuta 24 din 24 de ore.
In cazul barbatilor, apneea obstructiva poate creste riscul de accident vascular cerebral cu aproape 300%.

Este bine sa stiti ca asta nu se intampla doar in cazurile severe poate fi un risc chiar daca aveti apnee moderata. Pe de alta parte, specialistii americani spun ca apneea obstructiva ramane de multe ori nediagnosticata complet, asa ca exista riscul ca multe persoane sa nu stie pur si simplu ca sunt in pericol.

Simptome

Health24.com mai scrie ca simptomele apneei obstructive apar in timpul somnului, asa ca daca dormiti singur sunt sanse mari sa nu stiti ca sforaiti.

Oamenii au tendinta de a nu vedea sforaitul ca ceva grav, asa ca in cazul in care nu sunteti sigur ca sforaiti, iata cateva simptome la care sa fiti atenti:

  • oboseala excesiva in timpul zilei,
  • somn agitat pe timpul noptii,
  • prezenta unor dureri de cap dimineata,
  • o stare de confuzie in timpul diminetii,
  • arsuri in zona inimii sau o durere in gat sau
  • gat uscat.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de nociv este sforaitul?

Lasă un răspuns