Simptome ale afectiunilor cancerigene cerebrale0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni cancerigene, cerebral, cortex cerebral, creier, manifestari, oboseala, semne, simptome, somnolenţă

Una dintre cele mai teribile afectiuni este cea care este denumita tumoare cerebrala. In ultimii ani, tara s-a confruntat cu o criza acuta a tratamentelor pentru cancer, peste 20 de tipuri de medicamente, fiind foarte greu sau chiar imposibil de gasit. Incidenta cazurilor de cancer in tarile europene este in crestere.

Potrivit datelor statistice, primele trei tipuri de cancer ca numar de cazuri sunt cancerul la san, cancerul colorectal si cancerul de prostata. In acest moment, tara noastra se situeaza printre tarile din Uniunea Europeana cu cea mai mica suma cheltuita pentru tratamentul cancerului, chiar daca incidenta bolii este comparabila cu cea din alte tari din Estul Europei.

Simptome tumori cerebrale

Simptome tumori cerebrale

De regula, pacientii sunt internati, iar tratamentul bolii este reprezentat de cele mai multe ori de chimoterapie intravenoasa si proceduri chirurgicale, rezultand astfel un numar mare de cazuri care au nevoie de medicatie.

Desi, legea spune ca pacientii bolnavi de cancer au dreptul sa primeasca medicamente gratuite, multi dintre acestia trebuie sa gaseasca alte metode pentru a procura medicamentele de care au nevoie, o parte apeland la rude sau prieteni care calatoresc in strainatate.

Simptome tumora – Durerea de cap

In cazul aparitiei unei tumori pe creier, durerea de cap este una din principalele simptome in cazul aparitiei unei tumori cerebrale. Insa totul depinde foarte mult de tipul de cancer care afecteaza creierul, locul in care creste tumoarea si stadiul in care se afla boala.

Simptome tumora – Varsaturi si vedere afectata

Medicii mai spun ca este necesar sa manifestati atentie sporita la anumite dureri de cap care sunt insotite de varsaturi, probleme ale vederii, vedere dubla sau incetosata, alternante in auz, dificultati in vorbire, amorteli, furnicaturi in brate si picioare, slabiciune generala.

Simptome tumora – Somnolenta

De asemenea, trebuie spus ca exista si simptome mai putin intalnite, care insa pot sa fie un semn al aparitiei unei tumori canceroase sau nu pe cortexul cerebral: somnolenta, modificari de personalitate sau crize epileptice.

Care sunt tipurile de tumori cerebrale?

O prima impartire a tumorilor cerebrale se refera la tipul celulelor: beningne sau necanceroase si maligne. Trebuie spus ca afectiunile cancerigene ale creierului pot fi primare, respectiv un anumit tip de cancer ataca doar creierul, nu si alte organe, dar si secundar.

Datele statistice arata faptul ca numai 30% dintre tumorile primare pe creier sunt maligne, restul fiind beningne sau pe punctul de a deveni canceroase, in functie de evolutie sau interventii ale medicilor. De asemenea, tumorile pot sa se manifeste in tesutul cerebral propriu-zis, in membrana care acopera creierul, in celulele nervoase, glanda pituitara sau cea pineala, situate in mijlocul creierului.

Trebuie spus ca un rol il joaca in aparitia acestor afectiuni si radiatiile de la cuptoare cu microunde, telefoane mobile si linii de inalta tensiune, desi acestea inca nu pot fi inca considerate un factor de risc pentru aparitia cancerului la nivelul creierului, mai ales ca studiile nu sunt inca concludente.

Ca sa te poti proteja de afectiunile cancerigene ale creierului, trebuie sa beneficiezi de o ingrijire corespunzatoare si controale regulate la un medic specialist. Tumorile pe creier sunt cancere secundare, metastaze de la alte cancere, care se raspandesc in corp, asa ca cel mai bine ar fi sa va faceti un screening regulat si analize anuale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Simptome ale afectiunilor cancerigene cerebrale

Lasă un răspuns