Activitatea sexuala – contraindicatii0 Comments

Publicat in:
Etichete: activitatea sexuala, bebelus, boli cardiovasculare, gravide, infarct, sarcina

Cu toate ca activitatea sexuala nu trebuie sa lipseasca din niciun cuplu, iata ca expertii sunt de parere ca aceasta este contraindicata in anumite situatii.

Tesiune arteriala

De exemplu, pentru cei care au tensiune arteriala marita sau diferite probleme cardiovasculare, actul sexul implica asumarea unor riscuri. Pentru persoanele care au avut parte de un infarct miocardic, se recomanda repaus timp de sase saptamani.

Activitatea sexuala contraindicatii

Activitatea sexuala contraindicatii

Risc de migrene

Cu toate ca se glumeste excesiv pe seama legaturii dintre sex si durerile de cap, medicii spun ca nu este de ras, intrucat activitatea sexuala si orgasmul pot declansa migrene serioase.

Datele stiintifice arata faptul ca actul sexual poate creste ritmul cardiac la 100 pana la 150 batai pe minut, tensiunea arteriala cu 2-3 mm sau poate agrava anumite boli cardiovasculare. In cazul in care pacientul are parte de insuficienta respiratorie sau a suferit unul sau mai multe infarcte, actul sexual prezinta destul de multe riscuri.

Medicii atrag atentia ca daca in timpul actului sexual apar dureri in zona inimii sau toracelui, stari de slabiciune, hipotensiune, paloare sau colorarea pielii in cenusiu, tegumente umede si reci, se impune urgent repausul si apelarea unui serviciu medical de urgenta.

Recomandari pentru persoanele cu probleme coronariene

In cazul barbatilor cu probleme coronariene, durata actului sexual nu trebuie sa depaseasca 20 de minute atunci cand starea bolnavului este foarte buna si in niciun caz mai mult de 10 minute cand boala este manifesta. De exemplu, acestia sunt de parere ca in jurul varstei de 50 de ani sunt indicate doar doua acte sexuale pe saptamana. Dupa un infarct miocardic, este recomandata reinceperea vietii sexuale dupa 6 saptamani, sustin expertii.

Atentie la afrodisiace!

Specialistii mai spun ca nu trebuie administrate afrodisiace, tonice sexuale sau excitante fara aviz medical. Activitatea sexuala, in special orgasmul, poate declansa aparitia migrenei, care se resimte initial ca o durere surda la nivelul capului, ce se agraveaza pe masura ce excitarea creste.

Cefaleea

Medicii sunt de parere ca cefaleea este, in acest caz, efectul contractarii musculaturii capului si gatului din timpul actului sexual. Anumiti oameni pot resimti o durere de cap brusca si severa chiar inainte de orgasm, iar aceasta durere poate fi cauzata de un accident vascular sau de o sangerare in interiorul creiereului.

Datele statistice arata faptul ca peste 1% dintre oameni vor experimenta acest tip de durere la un moment dat, de-a lungul vietii.

Activitatea sexuala in sarcina

Medicii mai spun ca si in timpul sarcinii, activitatea sexuala este contraindicata doar in unele cazuri precum ar fi un risc crescut de nastere prematura, sangerare vaginala nediagnosticata, scurgere de lichid amniotic, orificiu cervical inchis incomplet, placenta in pozitii riscante.

Potrivit specialistilor, exista multe mituri legate de intretinerea relatiilor sexuale in timpul sarcinii. Unul dintre motivele invocate de cupluri se refera la dorinta de a nu afecta copilasul. Medicii spun ca daca nu se votr incerca pozitii neobisnuite, activitatea sexuala este sigura, deoarece bebelusul este protejat deja de uter si de lichidul amniotic.

Cu toate acestea, in primele zile si luni de sarcina, schimbarile hormonale si starile de greata pot scadea dorinta sexuala, dar in semestrul al doilea, cresterea vascularizatiei in zona genitala creste apetitul sexual. Desi orgasmul provoaca si contractii uterine, acestea nu au nicio legatura cu cele din travaliu si nu implica niciun risc, spun medicii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Activitatea sexuala – contraindicatii

Lasă un răspuns