Cum te ajuta colonoscopia0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, beneficiu, cancer, colonoscopie, medici, risc, savanti

Una dintre cele mai dure afectiuni este cea denumita cancer de colon, care afecteaza foarte multi oameni. Totusi, foarte multi dintre cei care au fost supusi colonoscopiei considera ca aceasta investigatie i-a scapat de la moarte. Specialistii din SUA au efectuat un studiu major, care ofera dovezi clare ca investigatia poate scadea riscul de deces din cauza cancerului de colon.

Colonoscopia

Colonoscopia

Cercetarea sugereaza ca identificarea din vreme a celulelor precanceroase si indepartarea lor poate creste considerabil sansele de supravietuire. Medicii din SUA sustin ca au observat de multa vreme acest beneficiu adus populatiei cu risc de a dezvolta cancer de colon.

Savantii sunt de acord cu presupunerile oncologilor, dupa ce au descoperit dovezi clare in acest sens: prin descoperirea si indepartarea la timp a polipilor se pot salva foarte multe vieti.

Institutul American de Cancer si alte societi care lupta impotriva cancerului au solicitat un studiu in acest domeniu, iar in cadrul cercetarilor au participat 2.602 de pacienti, care au efectuat colonoscopie.

Daca se apeleaza la colonoscopie, riscul de deces din cauza cancerului de colon se diminueaza semnificativ

Ca urmare a investigatiei au fost descoperite celule precanceroase care au fost indepartate la timp. Medicii au monitorizat sanatatea pacientilor timp de 15 ani.

Rezultatele arata faptul ca riscul de deces din cauza cancerului de colon a scazut cu 53%, respectiv 12 pacienti au murit in decursul celor 15 ani, din cei 25 cati estimasera oamenii de stiinta.

Pentru medici, colonoscopia reprezinta „standardul de aur” in screening-ul cancerului colorectal (CCR). Investigatia se realizeaza cu ajutorul unui tub subtire, flexibil, dotat cu o camera de filmat minuscula, care il ghideaza prin intestinul gros. In asa fel se pot descoperi micile formatiuni crescute pe tesutul intestinului si se verifica daca acesea sunt de tip beningn sau malign. In contextul colonoscopiei se poate opta pentru anestezie, pentru a se reduce durerile si teama resimtita de pacienti.

Deoarece cancerul de colon poate sa dea unele manifestari si in afara celor digestive, colonoscopia poate fi utila si la persoana cu febra de cauza necunoscuta, cu dureri musculare sau in articulatiile mici ale mainilor, cu articulatii inflamate, rosii, cresterea calcemiei, pierderi de proteine prin urina, unele manifestari neurologice, par in exces, hipoglicemie, tromboflebite repetate de cauza necunoscuta.

De asemenea, s-a mai constatat ca persoanele care au avut cancer de ovar, san sau uter fac mai frecvent cancer de colon, de aceea si la acestea se recomanda colonoscopia de control, ca si la cele cu boala inflamatorie intestinala, scadere inexplicabila in greutate nelamurita prin alte mijloace, pentru biopsierea unor leziuni posibil canceroase gasite pe colon la examenul ecografic, CT, RMN sau irigografie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te ajuta colonoscopia

Lasă un răspuns