Ce fel de afectiuni poate aduce in Europa incalzirea globala?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, america de sud, boli, incalzire globala, medici, muste, OMS, sanatate, tantari

Incalzirea globala provoaca schimbari climatice ireversibile pentru Terra. Specialistii sustin ca nu se reduce totul la topirea banchizelor si a ghetarilor sau la aparitia unor fenomene meteo extreme, ci putem vorbi si despre reintoarcerea anumitor boli in diverse zone ale Globului.

Boli incalzirea globala

Boli incalzirea globala

Incalzirea globala – Bolile disparute revin

Diferentele mari de temperatura inregistrate in tara noastra fac probleme multor oameni, insa se pare ca acest fenomen va continua si se va acutiza. Specialistii spun ca incalzirea globala este cauza principala pentru care mai multe afectiuni disparute de zeci de ani au revenit in anumite zone ale lumii si creeaza probleme de sanatate din ce in ce mai mari.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in Europa, mai multe boli se transmit din cauza tantarilor si in acest caz vorbim despre febra Dengue, malaria si febra West Nile. Specialistii de la OMS mai spun ca exista tot mai multe boli care au drept vectori purtatori mustele: leishmanioza, encefalita de capuse sau febra hemoragica.

Ca urmare a cresterii temperaturilor pe Glob, anual numarul mustelor sau cel al tantarilor creste exponential, potrivit datelor publicate de Agerpres.

De pilda, in tara noastra au aparut tantari care nu au mai existat inainte, iar in zone precum Grecia sau Italia a reaparut boala Chikungunya, specifica in trecut pentru tarile din zonele tropicale. Insa, odata cu incalzirea globala bolile pe care ar trebui sa le intalnim la tropice apar si se manifesta si in zonele de clima temperate, explica specialistii din cadrul OMS.

In tota lumea, se inregistreaza peste un milion de cazuri de malarie sau boala Lyme

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca din cauza anumitor schimbari ale climei, pot sa fie afectate ciclul de viata al mustelor sau tantarilor, care sunt purtatori de boli, dar si aria de raspandire a acestora. Desi tara noastra nu se afla intr-o arie in care incidenta bolilor transmise prin vectori sa fie ridicata, schimbarile de clima, dar si turistii pot sa favorizeze aparitia acestor afectiuni in anumite zone.

Malaria si febra galbena sunt adevarate cazuri de boala importate de europeni, dar oamenii au probleme si din cauza virusului West Nile sau a bolii Lyme, care sunt intalnite acum si in Europa.

In toata lumea, sunt inregistrate mai mult de 1 miliard de cazuri de malarie, boala Lyme sau febra galbena, iar majoritatea acestor afectiuni se datoreaza transmiterii cu ajutorul tantarilor, mustelor, dar si capuselor.

Toate aceste afectiuni, arata un raport apartinand OMS, cauzeaza in fiecare an circa un milion de decese pe Glob. Boli precum Chagas – o parazitoza tropicala din zona Americii de Sud sau leishmanioza, afectiune care este produsa de anumiti paraziti, fac probleme de sanatate tot mai grave pentru mai multe milioane de oameni, scrie Agerpres.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce fel de afectiuni poate aduce in Europa incalzirea globala?

Lasă un răspuns