Boala Chagas, simptome si tratament0 Comments

Publicat in:
Etichete: bebelus, boala chagas, bolnav, cauze, chaga's, sange, sida, simptome, SUA, Tratament

Una dintre bolile care sunt transmise de catre insecte se numeste Chagas, fiind supranumita si „noua SIDA a Americii”. Aceasta afectiune se transmite prin intermediul insectelor din specia Triatome. Acestea pot sa introduca parazitul denumit Trypanosoma in sangele unui om.

Boala Chagas

Boala Chagas

Cum se transmite Chagas

Potrivit unor studii recente, boala se raspandeste prin transfuziile de sange sau chiar pe cale fetala, de la mama la copil. Cazul unui copil american din statul Virginia, in varsta de doi ani, este destul de cunoscut. Potrivit Business Insider, micutul este primul caz din Statele Unite care a fost diagnosticat cu aceasta afectiune, in urma contaminarii pe cale congenitala. Micutul a fost nascut dupa 29 de saptamani de sarcina si era bolnav, avand mult lichid in jurul inimii si a plamanilor.

Medicii i-au administrat antibiotice, din cauza ca acestia considerau ca bebelusul sufera de o infectie cu bacteria sepsis, care ataca sangele din corpul uman. Imediat dupa 14 zile de la tratament, mama copilului le-a spus medicilor ca aceasta a fost in Bolivia atunci cand a fost insarcinata si ca a contactat boala Chagas in intervalul respectiv.

Pana la 5% dintre copiii care se nasc sufera de aceasta afectiune

Dupa depistarea infectiei, medicii au administrat tratamentul corect, iar in circa 2 lui micutul s-a insanatosit. Sursa citata arata ca estimarile Centrului SUA de Control al Bolilor indica faptul ca numarul copiilor care s-au nascut cu boala Chagas variaza intre 65 si 640, numai pe teritoriul american. Pana la 5% dintre copiii care se nasc sufera de aceasta afectiune pe care o contacteaza inca din stadiul embrional.

Expertii sunt de parere ca aceasta afectiune se descopera destul de greu, iar in cazul in care infectia este depistata la timp, boala Chagas ar putea fi combatuta printr-un tratament de trei luni. Ca urmare a intervalului lung de incubatie si a medicamentelor scumpe, aceasta afectiune ramane deseori, netratata.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Boala Chagas, simptome si tratament

Lasă un răspuns