Ranile – tratament naturist0 Comments

Publicat in:
Etichete: crema, eczeme, fitoterapie, grave, marul lupului, planta, rani, tinctura

Una dintre plantele care cresc in tara noastra si care are proprietati medicinal uimitoare este marul lupului, denumit stiintific Aristolochiae herba. Se mai numeste in popor si cucurbetea, cucurbetica, dalac, buruiana de remf, fasolea-cioarei,lingura-popii sau pasulica.

Marul lupului

Marul lupului

Pentru scopuri farmaceutice se foloseste numai partea aeriana a plantei, recoltata in timpul infloririi. Expertii in fitoterapie sustin ca aceasta planta contine acid aristolochic, ulei volatil si flavonoide. Marul lupului se foloseste numai extern, cu eficienta foarte buna in tratarea multor afectiuni.

Trebuie spus ca aceasta planta nu se utilizeaza intern deoarece poate deveni toxica. Mai mult, preparatele din planta au o puternica actiune antibiotica. Potrivit fitoterapeutilor, marul lupului se poate folosi extern pentru diferite boli sub forma de tinctura, crema, cataplasme sau bai de sezut.

Tinctura

Daca va intereseaza, trebuie sa stiti ca tinctura se prepara prin umplerea unui borcan cu frunze bine macinate, peste care se toarna alcool de 70 de grade.

Ingredientele se vor combina cat mai bine, iar borcanul se va lasa la macerat pentru circa doua saptamani. Compozitia poate fi utilizata timp de doi ani de cand a fost culeasa planta, sub forma de comprese pe locurile afectate. Poate fi folosita pentru vindecarea unor rani grave, purulente, care au rezistat altor tratamente.

Cum se prepara crema din marul lupului

Daca va intereseaza o crema din aceasta planta, trebuie spus ca ea se prepara din sase linguri de tinctura. Acestea se vor lasa la evaporat pe o farfurioara pana cand vor ramane doua linguri de pasta groasa si usor lipicioasa.

Se amesteca bine impreuna cu un sfert de pachet de unt si se va pastra la frigider. Potrivit specialistilor, unguentul din tinctura de marul-lupului este indicat in tratarea abceselor, furunculelor si eczemelor infectioase. Cu acest unguent se fac aplicatii locale in caz de hemoroizi.

Cataplasme

In cazul in care aveti nevoie de anumite cataplasme, va trebui sa amestecati pulbere de marul lupului cu pulbere de tataneasa, in parti egale. In acest sens, trebuie spus ca peste cele doua pulberi se toarna apa calda si se amesteca pana se obtine o pasta care se aplica pe locul bolnav printr-o bucata de tifon.

Cataplasma se poate aplica impotriva diferitelor dureri, reumatice sau provocate prin loviri, pentru circa o jumtate de ora. Apoi se va indeparta si se va lasa pielea sa se zvante pentru macar o jumatate de ora.

Specialistii sunt de parere ca aceasta procedura se va repeta zilnic pana la vindecarea completa. Vindecarea se va produce mai repede si cicatricele vor disparea.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ranile – tratament naturist

Lasă un răspuns