Tratamente naturiste pentru problemele urechilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: lamaie, metode, musetel, naturiste, probleme, secretii, urechi

Durerile de urechi pot fi cauzate de raceli sau de otita, in cazul in care apar in aceasta zona a capului anumite secretii sau inflamatii. Specialistii spun ca exista totusi cateva remedii naturiste pentru aceasta afectiune.

Dureri de urechi - tratament

Dureri de urechi - tratament

Dureri de urechi – Uleiul de urechelnita

Unul dintre acestea este uleiul de urechelnita, care te poate scapa de durere. In acest sens, trebuie sa fierbeti frunzele proaspete intr-o cana cu apa fierbinte. Apoi, acestea se preseaza si se aplica, sub forma de cataplasma, in spatele urechii. De asemenea, daca vreti sa il folositi sub forma de tinctura, se vor pune cate 2-3 picaturi in ureche, de 3 ori pe zi, zilnic.

Inflamatia urechilor – Ceaiul de urzica

Trebuie sa stiti ca si ceaiul de urzica scade inflamatia urechilor. Pentru o infuzie, se va lua o lingura de flori la circa 250 ml de apa clocotita. Se va infuza circa 5 minute si mai apoi se va consuma sub forma a 4 cani pe zi. In plus, puteti face cu aceasta infuzie spalaturi in urechi.

Si sucul de lamaie este recomandat pentru ca are rolul de a stopa anumite secretii. Pentru asta, va trebui sa puneti cate o picatura de suc de lamaie in fiecare ureche, in fiecare seara, pana la disparitia secretiilor.

Musetelul uscat, foarte bun pentru durerile auriculare

O alta planta care are efecte benefice in tratarea problemelor de urechi este musetelul, bun contra zvacniturilor si durerilor care apar in aceasta zona a corpului. Daca va confruntati cu asa ceva, trebuie ca intr-un saculet de tifon de dimensiuni mici sa puneti musetel uscat.

Acesta se va incalzi punand saculetul pe un capac, deasupra unei bai de aburi. Imediat dupa aceea, va trebui sa aplicati aceasta planta, sub forma de cataplasma pe urechea dureroasa. Se vor face doua aplicatii zilnice a cate 10 minute, iar problemele se vor remedia in timp scurt.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamente naturiste pentru problemele urechilor

Lasă un răspuns