Cat de importanta este vitamina D in timpul sezonului rece?0 Comments

Publicat in:
Etichete: hipocalcemia, hipocalcemie, lumina, medici, sezon rece, simptome, soare, Vitamina D

In perioada sezonului rece, durerile de oase pot afecta nu doar persoanele cu osteoporoza, ci, uneori, si persoanele care nu au afectiuni ale oaselor. Potrivit medicilor, calciul este constituent de baza al oaselor, astfel incat o diminuare a nivelului de calciu din organism cauzeaza, deseori, dureri osoase si creste riscul de aparitie a osteoporozei.

Hipocalcemia

Hipocalcemia

Aceasta este o afectiune care se caracterizeaza prin diminuarea densitatii osoase.

Deficitul de calciu este mai probabil sa apara in sezonul rece deoarece in acest interval beneficiem de mai putina lumina solara.

Trebuie spus ca lumina soarelui este cea care permite producerea vitaminei D, vitamina cu rol esential in asimilarea calciului. Vitamina D faciliteaza absorbtia calciului in organism, la nivelul intestinului si transportul calciului in sangele din corpul uman.

Simptome hipocalcemie – Cum se manifesta hipocalcemia?

Calciul este o componenta esentiala a oaselor si a dintilor, ajuta la coagularea normala a sangelui, dar si la buna functionare a nervilor, muschilor si a glandelor endocrine.

De asemenea, medicii spun ca pe fondul deshidratarii si al surmenajului, la unele persoane pot aparea simptome precum:

  • ameteala,
  • senzatia de sufocare,
  • slabiciunea membrelor,
  • transpiratia abundenta.

Acestea sunt catalogate drept simptome ale unei lipse de calciu, denumite generic „caderi de calciu„.

Totusi, cauza aparitiei acestor simptome este cu totul alta, in timp ce hipocalcemia autentica produce simptome si are cauze diferite. Medicii spun ca simptomele atribuite in mod eronat lipsei de calciu pot fi, de fapt, provocate de suprasolicitarea fizica si psihica a organismului, de deshidratare, de scaderea glicemiei sau de o criza de inima.

In plus, transpiratia excesiva, senzatia de sufocare si de corp strain in gat, irascibilitatea nu reprezinta simptome specifice lipsei de calciu, ci sunt de obicei acuzate in falsele „caderi de calciu”.

Hipocalcemia poate surveni ca urmare a afectarii glandelor paratiroide, a unor obiceiuri alimentare gresite, a unor afectiuni ereditare ori a abuzului de anumite medicamente. Tot din cauza lipsei de calciu pot aparea si boli precum osteoporoza si spasmofilia. Cu toate ca alimentatia deficitara este principala cauza pentru lipsa de calciu, o serie de alti factori duc la acest deficit.

Potrivit expertilor, expunerea redusa la soare, menopauza, anumite afectiuni precum diabetul, hipertiroidia, bolile renale, anemia, stresul, dar si cofeina in exces sunt alti factori care pot sa inhibe calciul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de importanta este vitamina D in timpul sezonului rece?

Lasă un răspuns