Beneficiile liliacului0 Comments

Publicat in:
Etichete: arsuri, experti, fitoterapie, flori, liliac, pansament, rani, reumatism

Liliacul reprezinta un arbust care provine din zona Asiei Mici si care este recunoscut pentru parfumul deosebit al florilor sale. Expertii in domeniul fitoterapiei sustin ca florile, dar si frunzele liliacului au si proprietati terapeutice. Acestea au efecte tonice, astringente si revulsive.

Liliacul beneficii

Liliacul beneficii

Eliminarea petelor de pe corp

Trebuie spus ca daca se fierb in lapte dulce, frunzele de liliac pot sa curete tenul de petele inestetice. In plus, specialistii sunt de parere ca florile de liliac, strivite si inmuiate in apa calda, calmeaza tenul inrosit si ii confera elasticitate.

Daca va intereseaza, trebuie sa stiti ca apa din flori de liliac se obtine umpland o sticla, pe jumatate, cu flori, peste care se adauga un litru de alcool. Potrivit expertilor, aceasta sticla se astupa bine si se pastreaza la loc uscat si racoros timp de 2-3 saptamani dupa care se filtreaza si peste lichidul obtinut se toarna apa distilata, in proportie de 1 la 2.

Acest amestec se poate utiliza sub forma de comprese pentru ten ori pentru piele, in igiena generala.

Liliacul pentru reumatism

Liliacul se poate folosi cu eficienta impotriva durerilor reumatismale. In acest sens, se poate prepara un unguent din 40 de grame de flori de liliac, care trebuie sa fie puse la macerat intr-un litru de ulei, pentru doua saptamani, intr-un loc intunecos.

Daca aveti astfel de dureri, trebuie sa stiti ca zonele dureroase se ung cu acest amestec, de cateva ori pe zi, masandu-se usor.

Liliacul alb se foloseste pentru vindecarea ranilor unor arsuri ale pielii

Expertii in fitoterapie sustin ca frunzele de liliac alb se pot folosi ca si remediu impotriva arsurilor de tot felul. In acest sens, trebuie sa se culeaga frunze de liliac si sa se fiarba, pana ce apa se innegreste. Acest amestec se va lasa la racit si, in momentul cand este caldut, trebuie sa se scoata frunzele si sa se aplice pe locul afectat de arsura.

Potrivit fitoterapeutilor, acesta se va fixa cu un pansament peste rana si se va pastra timp de o zi, interval in care ansamentul nu trebuie lasat sa se usuce pentru ca rana sa nu se agraveze.

Trebuie spus ca pansamentul se umezeste cu apa in care s-au fiert frunzele. Dupa trecerea a circa 24 de ore, se scoate pansamentul si se ridica si primul strat de impuritati de pe arsura, lasand locul curat si sterilizat.

Expertii spun ca in functie de cat de grava este rana, acest procedeu se poate repeta mai multe zile la rand, insa conditia esentiala este acee ca frunzele respective trebuie sa fie schimbate o data pe zi. In plus, pansamentul trebuie sa fie umezit tot timpul.

Potrivit specialistilor, dupa acest tratament, pielea va ramane sanatoasa si curata, elastica si catifelata, fara urme de arsura.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile liliacului

Lasă un răspuns