Tratamentul ulcerului stomacal0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, ceai, frunze, patlagina, planta, sirop, Tratament

O alta planta medicinala este patlagina, care creste in tara noastra sub doua forme: patlagina ingusta si cea lata, avand proprietati asemanatoare in privinta calitatilor naturiste si vindecatoare. Aceasta planta creste in livezi, in gradini si pe la marginea padurilor. Poate sa fie culeasa la inceputul verii, dar se poate folosi si pana toamna tarziu.

Tratament ulcer stomacal

Tratament ulcer stomacal

Expertii in medicina naturista sustin ca patlagina contine substante active precum substante amare, mucilagii si mai ales vitamina K. Patlagina este folosita mai ales pentru oprirea hemoragiilor.

Prin continutul sau de tanini, patlagina are calitati de cicatrizare a ulcerului stomacal.

Potrivit opiniei fitoterapeutilor, patlagina este indicata pentru vindecarea bronsitelor, calmeaza tusea trateaza afectiunile cailor respiratorii. Specialistii afirma ca un ceai preparat dintr-o lingurita de frunze de patlagina ingusta taiate marunt si oparite cu o cana de apa clocotita, in cazul in care va fi consumat de 3 ori pe zi, inainte de mese poate vindeca bronsita asmatiforma.

Daca cumva suferiti de guturai, trebuie sa stiti ca frunzele de patlagina reprezinta un calmant bun. In plus, aceste frunze se utilizeaza si pentru calmarea durerilor femeilor care se afla in perioada de sarcina.

Tratament pentru ulcer

Ceaiul de patlagina mai este indicat pentru tratarea unor afectiuni precum: tusea convulsiva, afectiuni ale vezicii urinare, senzatia de a urina des, afectiuni ale aparatului digestiv, ulcer stomacal si diaree.

Pentru cazul in care suferiti de ulcer stomacal, trebuie sa faceti un tratament de circa o luna de zile, cu un amestec care se pregateste dintr-o lingura de frunze si o cana de apa clocotita. Acesta se va bea sub forma de cate o lingura la fiecare doua ore.

In plus, trebuie spus ca frunzele de patlagina ajuta la vindecarea ranilor provocate de taieri sau arsuri si se pot aplica cu succes peste pielea care are eczeme, inflamatii dupa vaccinare sau intepaturi de albine.

Ceaiul de patlagina se prepara prin intermediul unei linguri de frunze de patlagina, care se taie marunt, la o cana de 250 ml cu apa clocotita. Amestecul se va lasa un minut, se strecoara, apoi se vor consuma inghitituri mici pentru tratarea afectiunilor aparatului respirator.

Pentru a realiza un terci de frunze care sa il folositi la tratarea ranilor, se poate lua un pumn cu frunze de patlagina, se spala si se zdrobesc cu o lingura pe un platou din lemn. Acest amestec se va pune pe rani, se infasoara cu o bucata de panza curata si se lasa cateva ore, iar acestea se vor vindeca rapid.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamentul ulcerului stomacal

Lasă un răspuns