Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 3, 2014

Coada calului, un excelent antiseptic

Publicat pe 03 iul. 2014 at 5:30am

Una dintre plantele cu calitati benefice pentru corpul uman este coada calului. Planta creste in tara noastra in zona de campie, dar si in cea de munte. Aceasta planta prezinta doua tipuri de tulpini: fertile si sterile.

Tulpinile fertile de coada calului cresc in perioada primaverii imediat dupa ce apar fructele, putrezesc si sunt inlocuite de tulpinile sterile care cresc la inceputul verii. Expertii afirma ca in scop fitoterapeutic se utilizeaza tulpinile sterile de culoare verde, care se vor recolta din luna iulie pana in septembrie.

Ce contine

Coada calului contine mai multi acizi: salicilic, mailic, oxalic….

Dieta cu lapte – 5 kg in zona abdomenului

Publicat pe 03 iul. 2014 at 5:15am

Dieta cu lapte este dupa cum ii spune si titlul o dieta care se axeaza in principiu pe consumul de lapte. Prin urmare, daca esti un consumator de lactate si doresti sa slabesti, aceasta este cu siguranta dieta potrivita pentru tine.

Cat slabesc

Dieta cu lapte dureaza 14 zile si si poti slabi pana la 5 kilograme, majoritatea acestor kilograme fiind date jos din zona abdomenului, ceea ce este un ajutor foarte mare pentru majoritatea persoanelor care isi doresc sa slabeasca doar in zona abdominala.

Dieta cu lapte te ajuta sa iti micsorezi abdomenul,…

Busuiocul de camp, un bun antiinflamator

Publicat pe 03 iul. 2014 at 5:00am

Busuiocul de camp este o planta care creste in tara noastra si ale carei calitati sunt benefice pentru diferite afectiuni ale corpului uman. De pilda, cataplasmele cu frunze taiate, tinute in undelemn, se puneau in vechime pentru a alina durerile de cap.

Ceai si decoct din busuioc de camp

Ceaiul si decoctul se poate lua in afectiunile gatului, precum si contra diareei. A fost utilizat ca si afrodiziac singur sau combinat cu planta denumita dumbat si cu corzile vanatorului.

Busuiocul de camp contine tanin, rezine, rutozid, hiperozid, substante amare, ulei volatil si saruri minerale….