Mituri despre metabolism0 Comments

Publicat in:
Etichete: metabolism, mituri, oboseala, savanti, top mituri, transpiraţie, viteza metabolismului

In cazul in care tiroida nu mai functioneaza cum trebuie, o persoana se ingrasa intre 2 si 5 kilograme, doar in situatii extrem de grave si rare fiind vorba de mai mult. Mai bine ai grija la urmatoarea combinatie periculoasa: dieta nesanatoasa, lipsa de miscare si niste gene nu prea prietenoase.

Top mituri metabolism

Top mituri metabolism

Daca te simti obosit in fiecare dupa-amiaza, inseamna ca metabolismul este de vina

Mai degraba pranzul pe care tocmai l-ai savurat este de vina. Probabil ai mancat carbohidrati rafinati, cum ar fi aceia din painea alba sau paste, astfel incat acum te simti ametit si obosit.

Alimentele care fac nivelul zaharului din sange sa urce rapid il vor face la fel de repede sa si coboare, fapt ce iti va da o stare de oboseala. Mai bine opteaza pentru un pranz bogat in proteine si fibre si nu uita cat de bune sunt cerealele integrale.

Transpiratie multa inseamna un metabolism rapid

Nu poti sa masori viteza metabolismului prin felul in care transpiri, caci sunt mai multe motive pentru care acest fenomen apare sau se intensifica.

Fie ca iti este cald, faci multa miscare la sala, ritmul inimii iti creste din cauza emotiilor sau pur si simplu esti inzestrat cu mai multe glande sudoripare. Metabolismul, insa, nu are nimic de-a face cu transpiratia.

Asta nu este neaparat adevarat. Metabolismul incetineste intr-adevar spre seara si trebuie tinut cont de faptul ca dupa ora 7 nu mai ai prea mult timp sa elimini caloriile ingerate.

Insa daca iti este foame, poti apela la gustari sanatoase, caci unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poti face este sa iti infometezi organismul si el sa inceapa sa faca depozite de grasime, intrand in panica.

Atunci cand iti este foarte foame viteza metabolismului scade foarte mult. De aceea este si bine sa mananci dimineata imediat cum te trezesti, pentru ca vii dupa o perioada de aproximativ 9 ore in care nu ai mancat, timp in care arderile scad cu aproximativ 15 procente.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mituri despre metabolism

Lasă un răspuns