Inflamatiile ochiului0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli sistemice, inflamatiile ochiului, sarcoidoz

Asemenea celorlalte organe ale corpului, atunci când este agresat, ochiul reacţionează printr-o inflamaţie al cărei aspect variază în funcţie de partea afectată, de gradul de inflamare şi de caracterul mai mult sau mai puţin acut.

Inflamaţia este reacţia normală a organismului în faţa unei agre­siuni; se impune astfel, în cazul unei inflamaţii a ochiului, să se determine cauza acesteia (agre­sorul poate fi o bacterie, un corp străin etc.) pentru a se putea admi­nistra tratamentul adecvat (de exemplu, antibiotice în cazul unei infecţii bacteriene). In general, inflamaţia propriuzisă poate regresa în mod spontan. Totuşi, când este prea gravă pentru a dispărea de la sine, este tratată cu antiinflamatoare (corticosteroizi sau alte medicamente similare).

Atunci când o persoană pre­zintă uveită se impune inves­tigarea cauzei acesteia. De fapt, uveita poate fi un semn al unei boli generale trecute cu vederea până în momentul respectiv, în special anumite afecţiuni reumatologice şi boli sistemice. Astfel, la femeile tinere, o uveită anterioară sau intermediară poate indica prezenţa sarcoidozei.

La băr­baţii tineri, uveita poate releva prezenţa bolii Behcet sau a sarcoidozei. In ultimă instanţă, când uveita este semnalată la un copil, la un adolescent sau la un tânăr, indiferent de sex, o uveită posterioară poate indica prezenţa unei toxoplas- moze oculare.

 

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Inflamatiile ochiului

Lasă un răspuns