Tratament Osteomielita0 Comments

Publicat in:
Etichete: osteomielita, profilaxia osteomielitei, tratament osteomielita

Osteomielita necesita, de obicei, un tratament cu antibiotice, in doze suficient de mari pentru a penetra osul, tratament ce dureaza 4-6 saptamani. Ideal, antibioticele sunt selectate pe baza identificarii bateriei specifice, desi se poate porni si cu tratamentul cel mai probabil a fi eficient, dupa recoltarea probelor, apoi acesta se ajusteaza in functie de rezultatul anatizelor de laborator. Initial, antibioticele sunt administrate intravenos, in spital, iar tratamentul se poate efectua, ulterior, acasa, prin administrare intravenoasa sau orala a antibioticelor.

Osteomielita si INTERVENTIA CHIRURGICALA

In unele cazuri poate fi necesara interventia chirurgicala, cu scopul de a indeparta tesutul mort, in special in cazul infectiilor osoase transmise din vecinatate sau al abceselor osoase sau pentru obtinerea de probe pentru diagnostic. Ar putea fi recomandat repausul si imobilizarea osului. Daca se indeparteaza o zona mare de os, ar putea fi necesara, ulterior, o grefa osoasa.

Tratamentul osteomielitei cronice poate fi dificil si necesita corectarea tuturor factorilor predispozanti, precum o boala vasculara, diabetul insuficient tratat, o boala osoasa ce sta la baza osteomielitei sau alimentatia dezechilibrata. Tratamente mai noi, precum oxigenarea hiperbarica si implanturile impregnate cu antibiotice, nu sunt folosite, inca, pe scara larga.

Profilaxie

Profilaxia osteomielitei implica ingrijirea corecta a ranilor si leziunilor, inclusiv a:

  • Leziunilor traumatice;
  • Inciziilor chirurgicale;
  • Ulceratiilor labei piciorului, din diabet.

Ingrijirea plagilor trebuie combinata, daca este nevoie, cu tratament antibiotic profilactic.

TRATAMENTUL PRECOCE

Tratamentul precoce si complet al infectiilor este important penru prevenirea imprastierii acestor infectii catre os, in special in cazul persoanelor vulnerabile, din grupurile aflate la rise:

■    Copii mici;
■    Persoanele varstnice;
■    Persoanele cu sistem imunitar slabit si cele cu afectiuni precum anemia cu celule in secera sau diabetul zaharat;
■    Persoanele carora li s-a extras splina.

Persoanele care au avut implanturi de metal sau alte tipuri de implant la nivelul oaselor au un risc crescut de osteomielita. In consecinta medicii ar trebui sa fie atenti in mod special la orice semn de infectie ce apare la aceste persoane.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratament Osteomielita

Lasă un răspuns