Metode de sterilizare0 Comments

Publicat in:
Etichete: legarea trompelor, metode de sterilizare, sterilizare, trompele uterine

Trompele uterine pot fi blocate printr-o serie de metode:
1.    Aplicarea unor clame sau inele
2.    Legarea trompelor
3.    Excizia unei porţiuni a trompelor uterine
4.    Cauterizare.
Există o serie de tehnici noi, care au fost propuse (inclusiv înfundarea trompelor din interiorul uterului) dar acestea sunt încă în stadiu experimental. Cel mai frecvent, sterilizarea se realizează prin aplicarea unor clame sau inele, în cadrul unei intervenţii simple, care se face prin internare de o zi, folosind chirurgia laparoscopică.

Tăierea şi legarea trompelor uterine este rezervată, de obicei, pentru cazurile în care această procedură se practică în acelaşi timp cu operaţia cezariană.
Toate procedurile ar trebui să fie privite ca fiind permanente, deşi privite globalele au o rată mică de eşec, de 1/200 de cazuri, de-a lungul întregii vieţi. De aceea consilierea atentă a femeilor care doresc intervenţia este esenţială.

IMPLICAŢII
Deoarece sterilizarea este o formă permanentă de contracepţie, ea este cu adevărat potrivită numai acelor femei care sunt sigure că nu mai doresc să aibă copii. Ea nu este recomandată femeilor care tocmai au născut sau care au avut recent un avort, deoarece, în timp, ele şi-ar putea regreta decizia.

Deşi sterilizarea este înţeleasă ca fiind permanentă, uneori ea poate fi reversibilă. Totuşi, procedura este complexă şi nu are întotdeauna succes. Succesul depinde de lungimea perioadei care a trecut de la sterilizare şi de metoda folosită; este mai puţin probabil operaţia de reversie să fie un succes atunci când trompele au fost tăiate sau cauterizate. Până în prezent, nu există o formă de sterilizare a femeii, care să fie reversibilă eficient.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Metode de sterilizare

Lasă un răspuns