Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 11, 2011

Donarea de embrioni

Publicat pe 11 mai 2011 at 10:17pm

Cuplurile care nu sunt capabile să producă spermatozoizi sau ovule sănătoase şi, astfel, nu pot concepe un copil în mod natural, pot opta pentru folosirea unui embrion donat. Acesta le dă şansa să trăiască experienţa sarcinii şi a naşterii.

In cazuri rare, un cuplu poate descoperi că are nevoie atât de spermatozoizi cât şi de ovule pentru a fi donate în vederea întemeierii unei familii. Această situaţie apare când bărbatul este diagnosticat cu azo-ospermie (lipsa producerii de spermatozoizi) şi partenera sa are insuficienţă ovariană sau a intrat prematur la menopauză.

O opţiune este aceea de a folosi atât spermatozoizi, cât şi…

Medicina Reproducerii

Publicat pe 11 mai 2011 at 1:39pm

Transferul de embrioni

Se vor putea transfera până la trei embrioni în uterul femeii care este primitoare. Pentru fiecare embrion introdus, există o şansă de 10 la sută să se producă sarcina.

Dacă femeia primitoare nu are ciclu menstrual (ceea ce este o situaţie frecventă în caz de insuficienţă ovariană), ea va primi un tratament hormonal de substituţie, pentru a-i pregăti corpul pentru instalarea sarcinii. Această terapie este începută deseori cu multe luni înainte de tratamentul propriu-zis. Calitatea endometrului celei ce primeşte embrionul (mucoasa uterină) va fi monitorizată îndeaproape prin ecografii periodice, care vor determina momentul optim pentru transferul embrionar.

TRANSFERUL

Dacă se…

Ligamentele articulatiei soldului

Publicat pe 11 mai 2011 at 11:54am

Articulaţia şoldului este înconjurată şi protejată de o capsulă articulară groasă, de natură fibroasă. Capsula este destul de flexibilă încât să permită o serie largă de mişcări, dar este întărită de un număr de ligamente puternice.

Ligamentele articulaţiei şoldului sunt părţi îngroşate ale capsulei articulare, ce se întind de la marginea acetabulului, în jos, către colul femural. Aceste ligamente, care,în ansamblu, formează o spirală de la osul coxal către femur, sunt denumite în funcţie de osul de care sunt legate: ligamentul iliofemural, ligamentul pubofemural, ligamentul ischiofemural.

MIŞCĂRILE SI STABILITATEA ARTICULAŢIEI

Tipul de articulaţie sferică specific articulaţiei şoldului permite o…

Articulatia soldului

Publicat pe 11 mai 2011 at 11:27am

Articulaţia şoldului este o articulaţie puternică, de tip sferic, ce leagă membrul inferior de pelvis. Din toate articulaţiile corpului, cea a şoldului este a doua, devansată doar de cea a umărului, ca diversitate a mişcărilor pe care le permite.

în articulaţia şoldului, capul femurului (os al coapsei) este ca o minge ce se potriveşte fixîn spaţiul sferic format de acetabul pe osulcoxal, al pelvisului.

Suprafeţele articulare – părţile osului ce vin în contact una cu cealaltă – sunt acoperite de un strat protector de cartilaj hialin, ce este foarte neted şi alunecos. Articulaţia şoldului este o articulaţie sinovială, ceea ce înseamnă…