Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 16, 2011

Cataracta

Publicat pe 16 mai 2011 at 9:58am

Cataracta este definită ca o opacitate în interiorul cristalinului, ce are ca efect înceţoşarea vederii şi care este, probabil, cea mai frecventă afecţiune ce duce la afectarea vederii.

Cataracta apare, de obicei, la persoanele în vârstă, dar afecţiunea poate fi congenitală, traumatică sau rezultatul administrării unor medicamente.

CATARACTA CONGENITALA

Orice afecţiunece intervine în procesul embrionar de formare a cristalinului, cum ar fi rubeola apărută în primul trimestru de sarcină, reprezintă un risc crescut de formare a cataractei congenitale. Multe din cazurile de cataractă congenitală sunt totuşi familiale, şi nu au legătură cu infecţiile  intrauterine.

In aceste cazuri, dacă opacitatea dată de cataractă este…

Strabismul

Publicat pe 16 mai 2011 at 9:43am

Defectele cristalinului şi ale retinei pot să apară ca rezultat al îmbolnăvirilor, al unor anomalii structurale sau al unor leziuni traumatice ale ochiului. Există un număr de astfel de defecte, ce pot pune în pericol vederea, dacă nu sunt diagnosticate şi tratate la timp.

Strabismul apare atunci când imaginea concentrată a unui obiect se formează pe macula (zona în care imaginile sunt văzute în detaliu) din partea posterioară a unui ochi, dar nu şi a celuilalt.

Strabismul poate fi:

■    Neparalitic – unghiul deviaţiei este constant, indiferent de locul unde priveşte ochiul;

■    Paralitic – unghiul deviaţiei variază în funcţie de direcţia în…