Herpesul – Tratament Si Prevenire0 Comments

Publicat in:


>Tratamentul herpesului
Herpesul genital este destul de neplă­cut pentru majoritatea pacienţilor, cu atât mai mult cu cât poate fi şi o dovadă de infidelitate, cu implicaţii asupra relaţiilor sexuale viitoare. Pentru cei mai mulţi dintre pacienţii care prezintă pentru prima oară o astfel de infec­ţie, consultarea unui medic specialist în boli cu transmitere sexuală, poate fi foarte liniştitoare.
Băile locale cu apă călduţă cu sare şi substanţe dezinfectante, ajută la usca­rea veziculelor, la fel ca şi purtarea unei lenjerii mai largi.
TRATAMENTUL MEDICAMENTOS
Deşi nu are efect curativ, pentru a fi cu adevărat eficient, tratamentul medicamentos trebuie administrat în interval de câteva zile de la debutul simptomelor.
Medicamentele s-au dovedit efi­cace în reducerea frecvenţei si a dura­tei recidivelor. Cremele antivirale cu aciclovir sunt utile în tratamentul her-pesului labial, iar tabletele cu aciclo­vir se administrează în cazul herpesu-lui genital. Aciclovirul este disponibil şi sub formă de cremă preparată în far­macii, cu eliberare fără reţetă.
Prognostic şi prevenire
In cursul primului episod de her­pes, organismul dezvoltă anti­corpi care contribuie într-o oare­care măsură la ameliorarea recidi­velor, deşi nu le pot preveni în tota­litate. Ca urmare, leziuni pot apă­rea în număr mai mic şi cu tendinţă de vindecare mai rapidă. Recidivele devin astfel mai uşorde suportat din punct de vedere fizic. VHS2 este mai agresiv şi are tendinţă de recurenţă mai mare decât VSH1.
Herpesul genital prezintă o evo­luţie foarte variabilă de ta o per­soană la alta. Unii indivizi prezintă recidive mai frecvente, iar alţii nu au decât câteva. Numărul mediu de recurenţe de herpes genital este de patru pe an. Recidivele apar de obicei în apropierea sediului ini­ţial al infecţiei, însă tind să scadă pe măsura înaintării în vârstă.
Herpesul simplex se asociază cu o serie de complicaţii posibile:
■ Infecţii ale ochiului – pot duce la cicatrice la nivelul corneei. I Infecţia neonatală cu VHS -bebeluşul poate contracta infec­ţia de la mamă, în cursul trece­rii prin canalul de naştere. Dacă momentul naşterii coincide cu un episod acut de infecţie, poate fi necesară efectuarea unei opera­ţii cezariene.
Din punct de vedere statistic, femeile cu herpes genital prezintă un risc de aproximativ cinci ori mai mare de dezvoltare a cancerului de col uterin, deşi nu se cunoaşte încă o legătură cauzală clară între aceste boli. Din acest motiv, femeile cu herpes genital trebuie să efectueze mai des frotiuri cervicale (examen Papanicolau).


PREVENIREA HERPESULUI
Persoanele infectate trebuie să identifice factorii precipitanţi speci­fici, în scopul minimalizării sau evi­tării lor. în cursul unui episod acut este important ca pacienţii:
■ Să evite scărpinatul, deoarece astfel pot facilita transmiterea viru­sului la degete şi alte organe, inclu­siv ochii;
■ Să se spele frecvent pe mâini;
Să evite contactele sexuale neprotejate; prezervativele oferă un anumit grad de protecţie.
între atacuri, persoanele tre­buie să îşi investigheze starea generală de sănătate. în pre­zent există încercări de obţinere a unorvaccinuriîmpotriva herpe­sului, destinate însă persoanelor care nu au avut niciodată herpes.


Herpesul simplex poate afecta şi corneea. Dacă nu este tratat cu promptitudine, infecţia poate duce la ulceraţii şi cicatrice, evidenţiate în imagine prin aplicarea unui colorant purpuriu.



Dacă o femeie gravidă are herpes, există posibilitatea ca ea să îl transmită bebeluşului, în timpul naşterii. în unele cazuri se recomandă efectuarea unei operaţii cezariene.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Herpesul – Tratament Si Prevenire

Lasă un răspuns