Problemele cu hormonii iti afecteaza vederea0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, cauze, dereglari, efecte, femei, hormoni, iritatii, medici, ochi, probleme, simptome

Medicii sunt de parere ca problemele de vedere pot sa aiba foarte multe cauze, insa nivelul crescut sau scazut al hormonilor poate insemna un factor semnificativ al acestor boli.

Potrivit specialistilor, hormonii au sarcina de a mentine echilibrul unor functii importante ale corpului uman, iar in clipa in care se va produce o dereglare, acest aspect va avea consecinte si asupra sanatatii ochilor.

Dereglari hormonale efecte

Dereglari hormonale efecte

In timp, corpul uman are parte de o serie de modificari la nivel celular. La pubertate cresterea are loc intr-un ritm rapid si in cazul ochilor, iar acestia sunt expusi in acest interval de timp riscului de miopie sau hipermetropie. Expertii sustin ca acesea se pot croniciza pe parcursul vietii sau pot persista numai pentru cateva luni.

Medicii mai spun ca reprezentantele sexului frumos care se afla in perioada fertila sunt mai expuse riscului de a avea probleme cu ochii din cauza anticonceptionalelor.

Expertii ne anunta ca nivelul de hormoni secretati pe parcursul sarcinii poate cauza uscaciune, dar si iritatii si lacrimarea ochilor.

Si barbatii au probleme din cauza hormonilor

De aceea, este bine ca sa evitati tratametele pentru ochi pana dupa nastere, mai ales din cauza ca nivelul hormonal se echilibreaza, iar unele probleme pot disparea de la sine.

Si pentru femeile care se afla menopauza se poate observa o calitate tot mai slaba a vederii, cauzata de dezechilibrul hormonal specific acetsei perioade. Trebuie spus ca nici barbatii nu sunt ocoliti de astfel de probleme, mai ales ca la varsta mijlocie se constata diminuarea nivelului de testosteron din corpul uman.

Trebuie sa stiti ca schimbarile la nivel hormonal reprezinta o reactie normala a corpului uman si nu trebuie sa constituie motiv de ingrijorare. In cazul in care aveti parte de modificari neobisnuite sau schimbari bruste de vedere, trebuie sa mergeti neaparat la un medic specialist si sa efectuati un examen oftalmologic complet.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Problemele cu hormonii iti afecteaza vederea

Lasă un răspuns