Dieta zilnica echilibrata – recomandari0 Comments

Publicat in:
Etichete: calorii, carbohidraţi, dieta echilibrata, energie, fructe, greutate corporala, legume, recomandari, sfaturi, sucuri

O cercetare care a fost realizata in 2014 in Marea Britanie arata faptul ca nu are importanta daca mancam sau nu micul dejun. Expertii sustin ca aceasta masa nu va influenta pierderea in greutate, in cazul in care vrem sa mai pierdem din greutatea corporala. Fiecare om are nevoi alimentare diferite, iar masa de la prima ora a zilei poate consta doar intr-o mica gustare, insa nu tot timpul si nu pentru oricine, ci in functie de organism.

Cu toate acestea, pentru a avea parte de energie, trebuie sa consumam dimineata proteine si sa evitam dulciurile si carbohidratii.

Dieta echilibrata

Dieta echilibrata

Trebuie spus ca nu exista alimente care sa aiba calorii negative, iar atunci cand vrei sa slabesti poti manca multe legume care contin foarte putine calorii, de pilda telina care are numai 10 calorii la o portie.

Conform opiniei nutritionistilor britanici, uleiul de masline contine la fel de multe grasimi ca orice alt ulei, dar este mai sanatos, mai ales ca acesta contine grasimi mono-saturate, care au proprietati antioxidante si foarte putine grasimi saturate.

Acel continut caloric este egal cu al altor tipuri de ulei. Pe de alta parte, desi se stie ca legumele crude sunt sanatoase, unele sunt mai bune si mai hranitoare daca sunt gatite. De exemplu, daca va place sa gatiti rosiile, morcovii, spanacul, dar si ciupercile, trebuie sa stiti ca prin prepararea lor, organsimul uman poate asimila mult mai usor nutrientii din ele.

O dieta echilibrata inseamna sa avem un regim alimentar bogat in grasimi si cu foarte putini carbohidrati si nu invers!

Expertii ne atrag atentia ca in clipa cand ne-am propus sa pierdem in greutate, este necesar sa nu renuntam complet la grasimi, deoarece daca acestea vor fi consumate moderat reprezinta un aport moderat pentru organismul nostru, mai ales pentru creier. Se stie ca creierul uman este format in proportie de 60% din grasime.

Pentru o dieta echilibrata este mai bine sa avem un regim alimentar bogat in grasimi si cu foarte putini carbohidrati si nu invers. Conform specialistilor, fiecare organism reactioneaza diferit si dietele ar trebui sa fie personalizate, deoarece in alt mod acestea nu functioneaza la capacitate maxima.

Se mai spune ca un aliment care cade pe jos poate fi mancat in siguranta daca este ridicat dupa cel mult 5 secunde. Totusi, mai multe cercetari recente au aratat faptul ca in realitate mancarea se contamineaza cu bacterii imediat ce cade pe jos.

De asemenea, si sucurile de fructe si legume sunt sanatoase, dar nu ar trebui sa devina o regula, deoarece cu toate ca au multe vitamine, acestea nu contin fibrele din fructe si legume. Daca nu are aceste fibre, zaharul din sucuri va cauza o senzatie de foame, la schimbari bruste de dispozitie si la lipsa de energie.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este acela ca in clipa cand veti gati cu alcool, cand adaugati vin peste friptura aflata in cuptor in bucatarie, trebuie sa tineti cont de faptul ca acesta se va evapora, dar nu dupa cateva minute, asa cum avem noi impresia. Care2.com arata ca alcoolul din friptura noastra se va evapora complet abia dupa trei ore de preparare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta zilnica echilibrata – recomandari

Lasă un răspuns