Inflamatia – factor declansator pentru boli grave0 Comments

Publicat in:
Etichete: capacitate, corp, cortizol, inflamatie, nivel, toxic

Un om care are parte de prea multa inflamatie in corp poate avea parte de boli mai grave. Inflamatia este reactia corpului la afectiuni si la stres, probleme cu care fiecare dintre noi se confrunta in fiecare zi. Medicii ne anunta ca o inflamatie poate reprezenta un factor declansator in multe boli grave.

Inflamatiile

Inflamatiile

Mai multe studii asociaza inflamatia cu toate bolile debilitante majore, printre care Alzheimer. Cercetarile stiintifice arata faptul ca inflamatia la nivelul creierului, produsa de propriul sistem imunitar, contribuie la neuropatologia bolii si mareste riscul aparitiei acesteia.

Alte afectiuni asociate cu inflamatia prezenta in corp este artrita sau bolile cardiace sau chiar si cancerul. Oamenii de stiinta sustin ca nu sunt siguri daca inflamatia cauzeaza imbatranirea sau imbatranirea cauzeaza aparitia inflamatiei, sau ambele, insa sunt siguri ca cele doua sunt legate intre ele. Mai multe studii realizate in China, la Universitatea din Shanghai arata faptul ca inflamatia determina dezvoltarea rezistentei la insulina si rezistenta la insulina cauzeaza mai multa inflamatie ceea ce formeaza un cerc vicios.

Cauze inflamatie

Medicii spun referitor la modul de aparitie al inflamatiei ca stresul cauzat de inflamatie poate proveni din multe surse. Acestea includ stresul fizic, ranirea sau intinderea musculara, arsurile si degeraturile sau infectiile minore bacteriene, virale si fungice.

De asemenea, pentru aparitia unei inflamatii in corp este vinovata si prezenta sau manifestarea unor alergii alimentare cronice minore sau sensibilitati alimentare. Sursa citata mai scrie ca stresul emotional este si el un factor care are capacitatea de a ridica nivelurile de cortizol, iar acesta poate creste inflamatia din organism.

Exista situatii cand corpul uman isi pierde capacitatea de a distinge intre partile bune si bacteriile si virusii care il invadeaza!

Care2.com arata ca alti factori care pot cauza aparitia unei inflamatii sunt toxicitatea din mediu, prezenta in anumite metale si alti contaminanti din apa si din aer, dar si toxicitatea din alimentatie: prea multe grasimi, proteine si alcool.

Nici cu obezitatea nu e de joaca, deoarece celulele de grasime produc substante chimice ce duc la inflamatie. Medicii sunt de parere ca indiferent de sursa de inflamatie, raspunsul corpului este acelasi, respectiv sistemul imunitar se lupta cu toti intrusii.

In clipa cand ai parte de o zgarietura corpul tau trimite in mod automat sange in zona respectiva si celule albe ucigase care inconjoara orice bacterie care ar aparea in zona si o distrug cu substante chimice oxidative.

Aceasta reprezinta o armata defensiva care distruge invadatorii, iar expertii spun ca acest tip de inflamatie este denumita inflamatie acuta, un proces uimitor care ne protejeaza sanatatea. In viata unui om se manifesta multi factori de stres, asa incat aceasta lupta poate sa dureze foarte mult, iar printre daunele colaterale se afla si tesuturile sanatoase.

Se intampla situatii in care corpul uman nu stie cand sa se opreasca, ajunge sa isi piarda capacitatea de a distinge intre partile bune si bacteriile si virusii care invadeaza corpul. Asa ca, acesta poate sa ajunga in situatia de a ataca tesuturile sanatoase si sa distruga substantele sensibile si echilibrul hormonal care fac toate sistemele corpului sa functioneze corespunzator.

Medicii sustin ca acesta reprezinta numai unul dintre procesele in care inflamatia pe termen lung sau inflamatia cronica sunt implicate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Inflamatia – factor declansator pentru boli grave

Lasă un răspuns