De ce este importanta aplicarea cremei de fata0 Comments

Publicat in:
Etichete: colagen, consum, creme de fata, elasticitate, femei, lichide, minerale, vitamine

Pentru o femeie tanara, ritmul biologic poate sa influenteze nu numai alimentatia, ci si pielea acesteia. Majoritatea femeilor folosesc creme faciale, insa pentru ca acestea sa fie si folositoare, trebuie aplicate in anumite momente ale zilei. Iata cand este indicat sa folosesti o crema faciala!

Crema de fata

Crema de fata

Ce trebuie sa faci dimineata

Trebuie sa stii ca in timpul noptii, epiderma ta se deshidrateaza, asa ca un strat superficial se elimina. In plus, o mare parte a lichidelor din timpul noptii se aduna in zona fetei, in special a ochilor. Mai mult, noaptea se poate activa si secretia de sebum, asa ca specialistii in tehnici de infrumusetare recomanda ca dimineata, imediat cum te trezesti, ar trebui sa iti cureti pielea cu un demachiant special pentru tipul tau de ten.

Dimineata devreme se poate produce o mica cantitate de enzime antioxidante, iar aplicarea cremei va putea oferi epidermei tale o protectie impotriva agentilor externi.

In jurul orei 16:00

In timpul zile, dupa-amiaza, in jurul orei 16, hormonii tai sunt in plina activitate. Specialistii atrag atentia ca acest aspect poate cauza majorarea temparaturii tale corporale, manifestandu-se in acest fel un proces de deshidratare ce poate fi impiedicat prin consumul de lichide, insa si prin aplicarea unei creme protectoare de zi.

In plus, expertii mai spun ca secretia de sebuum isi poate face aparitia, iar acest aspect poate cauza aparitia luciului pielii, dar si la petele rozalii.

Masca de ten pentru seara

Cand ajungi seara acasa, dupa o zi stresanta, nu trebuie sa uiti de tenul tau si de ingrijirea acestuia. Acum este cel mai potrivit moment pentru realizarea unei masti. Ea trebuie sa fie aplicata cu 2 ore inainte de culcare, mai ales ca in timpul somnului pielea ta va intra intr-un proces de regenerare. Orice femeie tanara, prin aplicarea unei creme inainte de somn va contribui la incetinirea acestui proces si eliminarea sa treptata.

Multe dintre femei obisnuiesc sa isi cumpere produsele cosmetice din farmacie pentru a fi sigure de calitatea produselor, precum si pentru ca, in general, aceste dermatocosmetice au girul expertilor in dermatologie, fiind mai putin toxice si alergene. Este o alegere inteleapta, mai ales ca in farmacii exista si personal specializat care va poate ajuta.

De ce sunt importante cremele de fata?

In clipa cand ajungeti sa alegeti o crema de fata, este necesar sa vizati daca printre ingredientele folosite se numara si vitaminele A, cele din grupul B, C, D, E si PP. Acestea sunt foarte utile corpului, deoarece lipsa lor putand cauza deshidratare, pierderea tonusului si imbatranirea pielii.

O crema de fata mai trebuie sa contina si minerale, substante care sunt de nenlocuit pentru combaterea radicalilor liberi si pentru restabilirea pH-ului pielii fetei. Printre aceste minerale se afla cuprul, fierul, magneziul, siliciul, zincul, care pot fi legate de aminoacizi pentru favorizarea unei absorbtii rapide si eficace si pentru o maxima penetrare.

Expertii citati de Care2.com mai spun ca pentru piele este foarte util colagenul, substanta care reda pielii tineretea si energia, dandu-i suport si rezistenta, elasticitate si compactitate. Acizii grasi omega 3, 6 sau 9, coenzima Q10 si alantoina sunt substante foarte utile, daca sunt prezente intr-o crema de fata, eficacitatea lor manifestandu-se prin opozitia la radicalii liberi, prevenind daunele cauzate de imbatranirea prematura a epidermei tale.

Cremele cosmetice mai pot contine substante benefice pentru ten, care sunt mai putin obisnuite pentru un ochi neavizat. Colostrul, primul lapte matern, contine mari cantitati de substante importante, precum vitaminele, minerale, aminoacizi si oligoelemente care exercita o actiune de hranire profunda, transmit anticorpi si proteine care intaresc sistemul imunitar, protejand pielea.

Expertii mai anunta ca si multe extracte de plante ofera un bun suport femeilor pentru a-si pastra pielea hidratata. Pulberile de minerale pretioase, precum diamantul negru, actioneaza asupra microcirculatiei si stimuleaza refacerea celulara a pielii. In plus, conservantii au o actiune antimicrobiana si antioxidanta si pot sa pastreze timp indelungat crema nealterata.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce este importanta aplicarea cremei de fata

Lasă un răspuns