Preventie porfirie0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, medicamente, medici, neurologice, porfirie, sistem nervos, Tratament

Ce este porfiria

Una dintre afectiunile ereditare cele mai complexe este porfiria, o boala care este cauzata de o tulburare a sintezei hemului, fractiunea neproteica a hemoglobinei.

Porfiria

Porfiria

Aceasta boala se caracterizeaza prin cumularea in tesuturi a unor substante intermediare ale acestei sinteze, porfirinele. Exista mai multe forme de porfirie, corespunzand mutatiilor genelor diferitelor enzime ale sintezei hemului.

Porfiria poate fi confundata usor cu alte afectiuni abdominale, cardio-vasculare, dermatologice sau neurologice. De aceea, in clipa cand cereti un consult medical pentru diverse suferinte, in primul rand pentru dureri abdominale intense, avertizati-va medicul ca ati fost depistat cu porfirie. Totusi, exista cateva recomandari date de specialisti, pentru a -i ajuta pe bolnavii de porfirie.

Evitati expunerea indelungata la soare

Este recomandat sa evitati expunerea la soare sau folositi creme protectoare care sa va apere de efectul nociv al razelor solare asupra pielii.

Atentie la alimentatie!

Trebuie sa consumati o alimentatie bogata in dulciuri, fructe si legume. Expertii sunt de parere ca dulciurile concentrate cum ar fi zahar, miere, siropuri, dulceata dar si glucoza sunt indicate in cantitate mare in cadrul crizelor dureroase abdominale.

Nu folositi medicamente din proprie initiativa pentru tratarea acestei boli!

Este necesar sa diminuati cantitatea de sare din alimentatie pentru ca sunteti predispus la hipertensiune arteriala. Medicii sustin ca aceste crize dureroase pot fi declansate de alcool, asa ca este bine sa evitati consumul acestuia, fiind daunator si pentru ficat si sistemul nervos, organe care au de suferit in acesta boala.

Trebuie sa mai stiti ca porfiria poate fi agravata si de diverse infectii, traumatisme, emotii, medicamente, motiv pentru care este bine sa evitati acesti factori nocivi pentru dumneavoastra.

Nu folositi medicamente din proprie initiativa, deoarece multe va sunt contraindicate, printre cele contraindicate fiind a-Metildopa, Acid valproic, Amidopirin, Antipirine, Amobarbital, Biseptol, Carbamazepin, Chinidina, Ciclobarbital, Clonazepam, Clordiazepoxid, Cloroquin, Clorpropamid, Codeina, Compusi de mercur, arseniu,Danazol, Diazepam, Diclofenac, Dormicum, Ergotamin, Eufilin, Fenilbutazona, Fenitoin, Fenobarbital, Gluthetimid, Griseofulvin, Halotan, Hidroxizin, Meprobamat, Mesuccimid, Methotrexat, Metoclopramid, Miofilin, Nifedipin si alti calciu-blocanti, Pentazocin, Pirazinamida, Pirazolone, Primidon, Procaina, Progesteron, Sulfamide, Succiniimide, Tetraciclina, Theofilina, Tolbutamid si Trombostop.

Medicamente recomandate

Printre medicamentele posibil de administrat se afla:

  • Paracetamol,
  • Analgezice narcotice,
  • Aspirina,
  • Atropina,
  • Bromuri,
  • Cimetidina,
  • Cortizon,
  • Insulina,
  • Penicilina,
  • Ranitidina si
  • Streptomicina.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Preventie porfirie

Lasă un răspuns