Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/corpul/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3026
Paianjenii care au capacitatea de a preveni malaria - Corpul Uman - Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Paianjenii care au capacitatea de a preveni malaria0 Comments

Publicat in: Fără categorie


Anumite afectiuni care fac mari probleme in diferite zone al Pamantului ar putea fi prevenite in moduri inedite. De exemplu, expertii spun ca persoanele care locuiesc in zonele afectate de malarie ar putea combate boala cu ajutorul paianjenilor din specia „Evarcha culicivora„.

Conform datelor unei cercetari citate de BBC, realizata de cercetatorii britanici si kenieni, acesti paianjeni, care pot sa vaneze tantari purtatori ai virusului malariei, sunt atrasi de mirosul sosetelor transpirate.

Paianjeni - malarie

Paianjeni - malarie

Savantii din Marea Britanie sustin ca in cadrul testelor au observat ca ciorapii purtati de oameni demonstreaza ca paianjenii, asemenea tantarilor pe care ii vaneaza, sunt atrasi de mirosul pe care il degaja sudoarea umana.

Expertii din Marea Britanie sunt de parere ca pentru a-si detecta mai usor prada, paianjenii mentionati, ce se deplaseaza in salturi, par sa-si fi dezvoltat capacitatea de a „localiza” foarte rapid mirosul picioarelor transpirate ale oamenilor. Specialistii din cadrul Centrului International de Ecologie si Fiziologie a Insectelor din Kenya au realizat un studiu asupra paianjenilor din specia mentionata.

Ce sustin specialistii?

Expertii au tinut cont de faptul ca sunt singurele animale de prada ce vaneaza tantari care se hranesc cu sange uman. Potrivit sursei citate, specialistii presupuneau, chiar inainte de efectuarea cercetarii, ca sudoarea umana reprezinta un punct de atractie pentru anumite specii de paianjeni.

Indivizii speciilor respective traiesc printre firele de iarba inalta din apropierea caselor sau ale altor cladiri in care se gasesc fiinte umane. Ca sa poata verifica aceasta ipoteza, savantii au folosit un aparat pentru masurarea intensitatii diferitelor arome, numit olfactometru.

Expertii din Marea Britanie si Kenya au introdus „paianjenii – esantioane” intr-un recipient de sticla in care era pompat aer ce provenea fie dintr-o cutie in care se afla un ciorap curat, fie dintr-o cutie in care afla un ciorap purtat, care emana un miros specific.

Testele au indicat faptul ca paianjenii sunt foarte atrasi de sudoarea umana, iar arahnidele si-au dezvoltat si diferite variante de comportament fata de fluidele din corpul uman. In momentul cand simt miros de sange, paianjenii declanseaza atacuri, omorand zeci de 20 de tantari, nu neaparat pentru a-si astampara foamea.

Specialistii britanici sustin ca inca mai este necesar sa efectueze cercetari suplimentare pentru a stabili de ce paianjenii sunt mai activi atunci cand simt mirosul sangelui.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 13.77 RONHofigal gm muguri alun 30monodz buc s.c hofigal import export sa


Hofigal gm muguri alun 30monodz buc s.c hofigal import export sa
Producător: S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A.Produsul este un supliment alimentar care nu înlocuiește un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos.Compoziție: o monodoză de 1,5 ml conţine extract glicerohidroalcoolic diluat 1:10 din muguri proaspeţi de alun (Corylus avellana). Conţine alcool etilic 45% în vol.

Despre produs: Are un efect benefic în inhibarea sclerozei ţesutului conjunctiv pulmonar restabilindu-i elasticitatea, inhibarea sclerozei progresive a parenchimului hepatic, ajută la stimularea eritropoiezei, normalizarea valorilor proteinelor serice, reducerea nivelului acidului uric, are o acţiune hipocolesterolemiantă şi antiaterosclerotică. Poate fi utilizat cu efecte pozitive în afecţiuni pulmonare (bronşite cronice, emfizem pulmonar, scleroza parenchimului pulmonar, astm bronşic); afecţiuni hepatice (hepatite cronice virale, hepatite cronice toxic-metabolice, ciroză hepatică, insuficienţă hepatică); anemie hipocromă microcitară posthemoragică (pierderi de sânge datorate gastritelor, ulcerelor gastro-duodenale, polipozei intestinale, hemoroizilor, etc.); dislipidemie, ateroscleroză; arterite ale membrelor inferioare; pentru stimularea activităţii celulelor Kupffer de la nivelul ficatului.Mod de administrare: 1 monodoză de 1,5 ml de 2-3 ori pe zi, diluată în puţină apă, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Preparatul diluat se soarbe lent şi se ţine cât mai mult în gură pentru favorizarea absorbţiei prin mucoasa bucală.

În funcţie de afecţiune se poate asocia cu alte extracte glicerohidroalcoolice (în restabilirea elasticităţii ţesutului conjunctiv pulmonar sclerozat, emfizem pulmonar cu murul; în insuficienţa hepatică cu rozmarinul; în hepatopatie cronică, ciroză hepatică cu ienupărul, rozmarinul şi radicele de secară). La recomandarea medicului se pot schimba asocierile.Forma de prezentare: cutie pliantă conţinând 30 monodoze de 1,5 ml extract glicerohidroalcoolic. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Paianjenii care au capacitatea de a preveni malaria

Lasă un răspuns