Gadgetul care va ajuta sa slabiti0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetatori, dispozitiv, gadget, greutate, marea britanie, obezi, savanti, slabit, supraponderali, teste

Persoanele obeze nu stiu ce sa mai faca pentru a scapa de kilogramele in plus. Iata ca savantii britanici au inventat un gadget electronic implantabil pentru a-i ajuta pe cei supraponderali sa resimta senzatia de satietate.

Potrivit BBC, acest dispozitiv ar putea sa schimbe in bine viata multor persoane care au probleme din cauza greutatii. Savantii de la Imperial College din Londra au creat un nou dispozitiv, denumit „i2MOVE”. Acest gagdet este capabil sa analizeze mesajele emise de stomac pe parcursul zilei si le poate converti in semnale electrice pentru a intari senzatia de satietate la nivelul creierului.

Gadget implantabil pentru slabit

Gadget implantabil pentru slabit

Unul dintre acesti cercetatori, profesorul Chris Taumazou, este cunoscut pentru faptul ca a creat primul implant cochlear pentru a restabili auzul, dar si un pancreas artificial pentru diabeticii de tipul 1.

Cu toate ca specialistii din Marea Britanie au ramas discreti in privinta noului gadget revolutionar, acestia au anuntat ca e vorba de un implant inteligent care poate sa inregistreze si sa analizeze semnalele chimice si electrice provenind de la stomac.

Acesta poate sa controleze in mod inconstient eliberarea de hormoni digestivi, contractiile peretelui intestinal si senzatia de satietate. Expertii au anuntat faptul ca vor sa fixeze pe nervul vag mai multi electrozi care sa fie conectati la un senzor pentru a inregistra semnalele emise. Procedura se face la nivelul abdomenului prin coelioscopie, o metoda chirurgicala putin invaziva.

In clipa cand pacientul se hraneste, dispozitivul va recunoaste semnalele specifice si va provoca o stimulare a nervului vag pentru a intari senzatia de satietate si sa limiteze astfel cantitatea de alimente ingurgitate.

Expertii sustin ca ideea de a stimula nervul vag pentru reglementarea apetitului nu este una noua. Deja, in SUA, o firma produce un fel de „pacemaker” de satietate, numit VBLOC.

Noul dispozitiv permite imbunatatirea si intarirea senzatiilor naturale

Conform primelor rezultate, circa 50% dintre pacienti pierd circa 20% din surplusul de greutate cu ajutorul acestui dispozitiv. Speciaistii sunt de parere ca acest rezultat este considerat totusi dezamagitor, intrucat obiectivele proiectelor anti-obezitate sunt foarte inalte.

Ei sustin ca este necesar ca pacientul sa piarda jumatate din surplusul de greutate in doi ani, un obiectiv care este atins in procent de 80-85% din cazuri cu ajutorul chirurgiei.

Noul dispozitiv permite imbunatatirea acestui concept, pentru ca acesta intareste senzatiile naturale, nefiind vorba despre a insela creierul creand artificial o senzatie de satietate permanenta, ci este vorba de a detecta aceasta satietate si apoi de a o amplifica la nivelul creierului.

Cercetatorii britanici spun ca vor incepe primele teste pe oameni peste trei ani. Aceasta tehnica ar permite aparitia pe piata a unei alternative pentru chirurgie, care este invaziva, ireversibila si care antreneaza o modificare a comportamentelor alimentare.

Totusi, exista si specialisti care apreciaza ca stimularea cu regularitate a nervului vag va conduce la o desensibilizare a acestuia, iar pe de alta parte, digestia antreneaza o serie de contractii puternice, care risca sa deplaseze electrozii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Gadgetul care va ajuta sa slabiti

Lasă un răspuns