Respiratia si afectiunile de sanatate0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boala, boli, diagnosticare, elvetia, respiratie, savanti, spitale, teste

Medicii ar putea sa ii diagnosticheze pe pacienti numai dupa respiratia lor.

Potrivit unui studiu realizat in Elvetia, amprenta unica a fiecaruia ii poate ajuta pe specialisti sa descopere unele afectiuni grave. In acest moment, fluidele din corpul uman sunt utilizate pentru a ajuta la descoperirea unor afectiuni umane.

Respiratia si afectiunile umane

Respiratia si afectiunile umane

Potrivit BBC, savantii din cadrul ETH Zurich si de la un spital universitar din acelasi oras elvetian au propus extinderea analizelor si asupra respiratiei oamenilor supusi testelor de laborator.

Compozitia chimica a respiratiei

Potrivit expertilor, compozitia chimica a respiratiei lor poate oferi date exacte referitoare la problemele de sanatate ale corpului. Cercetatorii din Elvetia au preluat ideea din medicina traditionala chineza.

Acestia sustin ca eficienta metodei este confirmata si de capacitatea cobailor si a unor caini de a detecta bolile grave de care sufera oamenii doar prin intermediul respiratiei lor.

Diagnosticarea bolilor s-ar putea schimba in viitor

Elvetienii si-au propus sa descopere o cale de identificare a compusilor chimici prezenti in respiratie si au testat 11 voluntari. Savantii au descoperit existenta unui tipar chimic personal al respiratiei fiecarei persoane, in care se afla anumiti metaboliti semivolatili ce pot fi folositi in scop diagnostic.

Potrivit specialistilor, aceste caracteristici chimice raman stabile, iar in caz contrar, ele nu ar mai putea fi de ajutor in scopul diagnosticarii.

Specialistii au anuntat ca vizeaza identificarea unui tipar constant care sa fie prezent in respiratia pacientilor ce sufera de afectiuni pulmonare. Sursa citata mai scrie ca sansele cele mai mari sunt de a descoperi biomarkerii specifici prezenti in respiratia unor astfel de pacienti.

O astfel de metoda nu este folosita, insa rapiditatea cu care o boala poate fi diagnosticata pe aceasta cale o poate impune in practica medicilor pentru viitor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Respiratia si afectiunile de sanatate

Lasă un răspuns