De ce ar trebui sa faceti dus rece zilnic?0 Comments

Publicat in:
Etichete: avantaje, beneficii, dus rece, dusuri reci, inima, medici, piele, Siberia, slabire, studiu, zilnic

Dusurile reci sunt foarte folosite mai ales in tarile nordice, precum Finlanda, Rusia sau chiar si in Coreea sau Japonia. Acestea aduc mai multe avantaje decat va inchipuiti. Medicii vorbesc despre arderea mai rapida a grasimilor si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Trebuie spus ca dusul rece poate fi chiar benefic pentru mentinerea starii de sanatate si a esteticii corporale. Mai multe cercetari arata faptul ca expunerea la frig ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Dusuri reci beneficii

Dusuri reci beneficii

De asemenea, contactul corpului cu apa rece creste rata metabolica prin reflexul tremuratului si activarea raspunsului imun. De pilda, in tarile nordice, parintii isi lasa bebelusii sa doarma in aer liber, chiar si la temperaturi destul de mici. Acesti copii s-au dovedit a fi mai rezistenti in fata imbolnavirilor.

De asemenea, in Siberia, in cadrul unui experiment efectuat pe copii de 2-6 ani, au fost organizate doua grupe de participanti. In cadrul primei grupe, participantii au fost supusi unui ritual prin care copiilor le-a fost turnata o galeata de apa rece in cap inainte de sezonul gripal. Micutii din a doua grupa nu au primit acelasi tratament.

Potrivit specialistilor, rezultatele au aratat ca 95% dintre copiii supusi ritualului nu au contactat niciun virus gripal in sezonul racelilor, comparativ cu 75% dintre copiii care nu au fost expusi baii cu apa rece.

Dusul facut dimineata

Mai trebuie sa stiti ca un dus facut dimineata are un puternic efect revigorant si ajuta la stimularea oxigenarii creierului. Acesta poate majora rata cardiaca, precum si viteza cu care sangele circula in corp. Trebuie sa stiti ca una dintre cele mai bune metode de mentinere a hidratarii parului si pielii este evitarea contactului cu apa mai fierbinte.

Specialistii mai spun ca apa rece ajuta la strangerea porilor si a cuticulelor, prevenind astfel patrunderea impuritatilor in interiorul acestora. Apa rece actioneaza ca un veritabil tratament pentru par, ajutandu-l sa fie mai stralucitor, mai gros si mai sanatos.

Dusuri reci pentru slabit

In urma unor studii, s-a observat ca dusurile reci asista pierderea in greutate in moduri neasteptate. Corpul omenesc contine doua tipuri de tesut adipos: alb si maro.

Grasimea alba se aduna in tesuturi cand cineva mananca mai multe calorii decat sunt necesare corpului pentru a functiona corespunzator, iar acestea nu sunt eliminate prin efort fizic. Ea se acumuleaza in zona taliei, zona lombara, a gatului si a coapselor. Grasimea de culoare maro genereaza caldura necesara pentru reglarea temperaturii interne a corpului si este activata de expunerea la frig, spun specialistii.

O cercetare realizata in 2010 arata faptul ca activarea grasimii maro in mod regulat, prin expunerea la temperaturi scazute, poate ajuta la pierderea unui numar de pana la 4 kilograme in fiecare an,, fara alte modificari in dieta sau in programul zilnic de miscare. In plus, savantii au mai aflat ca dusurile reci va pot ajuta la majorarea tolerantei celulelor sanatoase in fata stresului oxidativ.

Un studiu recent, care a fost realizat in Marea Britanie, a descoperit o scadere drastica a nivelului de acid uric din organism, in timpul sau dupa expunerea la stimuli reci.

Oamenii de stiinta au aflat ca exista o crestere semnificativa a nivelului de glutation, substanta care asigura functionarea optima a celorlalti antioxidanti din corpul uman.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce ar trebui sa faceti dus rece zilnic?

Lasă un răspuns