Cate bacterii se afla in automobilul tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete: bacterii, curatat, masina, microbi, sanatate, soferi, volan

Expertii au constatat in urma realizarii unor cercetari ca volanul masinii unui sofer contine, in medie, aproape de noua ori mai multi microbi decat capacul unei toalete.

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au aflat ca pe o suprafata de circa sase centimetri patrati se afla circa 80 de bacterii, iar in medie circa 700 de bacterii periculoase se gasesc in interiorul unei masini, in general.

Bacterii in masina

Bacterii in masina

Conform datelor publicate de BBC, la un autoturism, volanul sau contine de noua ori mai multi microbi decat capacul unei toalete.

O cercetare britanica a relevat faptul ca aproximativ 4 din 10 soferi mananca in timp ce conduc automobilul propriu. Potrivit opiniei specialistilor, numai 30% dintre respondenti au obiceiul de a curata interiorul masinii cel putin o data pe an.

10% dintre conducatorii auto nu isi curata masina

In plus, unul din zece soferi sustine ca nu s-a deranjat niciodata sa stearga suprafetele din masina sau sa dea cu aspiratorul in interiorul acesteia.

Conform oamenilor de stiinta britanici, in unele masinii s-au gasit o multime de germeni si bacterii cu caracter nociv. „In timp ce cele mai multe bacterii au putine sanse sa creeze probleme de sanatate, in unele masini s-a descoperit ca acestea gazduiesc un numar de specii de bacterii cu potential nociv.

Cei mai multi oameni isi curata casele, dar isi neglijeaza total masinile. Iar masina este mediul perfect pentru ca bacteriile sa creasca, in special daca mananci si mai cad si resturi de mancare prin jur”, spune dr. Ron Cutler, doctor in stiinte biomedicale la Universitatea Queen Mary din Londra, Marea Britanie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cate bacterii se afla in automobilul tau?

Lasă un răspuns