Cum si de ce te poate face munca excesiva sa suferi de boli de inima?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, experti, munca, probleme cardiace, stres, studiu

O noua cercetare arata faptul ca orele suplimentare de la locul de munca cresc riscul bolilor de inima cu pana la 80%. Aceasta avertizare a savantilor are la baza analiza a 12 studii care dateaza din anul 1958 si pana astazi si care au fost efectuate pe un esantion de aproximativ 22.000 de persoane.

Munca excesiva - risc boli de inima

Munca excesiva - risc boli de inima

Analiza realizata de oamenii de stiinta de la Institutul Finlandez de Sanatate Ocupationala a observat faptul ca persoanele ale caror zile lucratoare erau mai lungi decat traditionalele opt ore au avut sanse cuprinse intre 40 – 80% de a avea probleme cardiace.

Potrivit opiniei doctorului Marianna Virtanen, motivul pentru acest aspect ar putea fi „expunerea prelungita la stres”. Expertul mai vorbeste si despre alti factori: obiceiurile nesanatoase de alimentatie si lipsa exercitiilor fizice si a practicarii sportului in timpul liber.

Munca obositoare poate duce la dementa

In anul 2009, aceeasi echipa a descoperit ca orele lungi de munca au crescut riscul de dementa la batranete, efectul fiind asemanator cu cel al fumatului.

Savantii au observat ca salariatii de varsta mijlocie care lucreaza 55 de ore sau chiar mai multe pe saptamana au avut o functionare a creierului mult mai mica decat cei care nu lucreaza mai mult de 40 de ore saptamanal.

Primii au avut un scor mai mic la testele de masurare a IQ-ului, memorie scurta. Potrivit cercetatorilor, cele mai frecvente boli ale inimii in cazul angajatilor sunt atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum si de ce te poate face munca excesiva sa suferi de boli de inima?

Lasă un răspuns